Ontwerp je evenement met het Event Canvas

Ben je ambitieus en wil je je evenement naar een hoger plan tillen? En:

  • echt ontdekken waar je doelgroep behoefte aan heeft?
  • zorgen dat bezoekers je evenement niet alleen ‘leuk’ vonden, maar ze ook echt in beweging zet?
  • een strategische samenvatting van je evenement?
  • een programma voor je evenement die mensen echt in beweging brengt (en waarschijnlijk meer enthousiaste reacties en aanmeldingen?
  • een enthousiast team die samen de opzet van het evenement hebben bepaald en daardoor met de neuzen dezelfde kant op staan?

Een evenement is meer dan ‘leuk’

We delen bij EventGoodies toffe producten die je in kunt zetten op je evenement. Iets wat de bezoekers activeert, een glimlach bezorgd en waar ze over napraten. Maar als je investeert in je evenement, dan doe je dat natuurlijk met een bepaald doel. Niet alleen maar een leuk evenement organiseren, waar mensen het gezellig hebben gehad.

Een sterk evenement verandert het gedrag van de bezoekers. Dus in plaats van zomaar  keuzes te maken over de goodies, aankleding en sprekers, kies je de ideeën uit die helpen om de gedragsverandering teweeg te brengen. Wat wil je bijvoorbeeld dat ze na jouw evenement gaan doen met de verkregen informatie of netwerk?

Strategische keuzes maken

Het EventCanvas dwingt je om beter na te denken over het programma van je evenement. Het is bovendien een handig middel die je helpt om een beter beeld te krijgen van de doelgroep, je strategie in kaart te brengen en een passend programma samen te stellen. Je doet dit proces samen met je team, baas of opdrachtgever voor je begint met de praktische uitvoering van het evenement. Door hiermee met je team aan de slag te gaan, zorg je dat je op één lijn staat, zodat je gaandeweg niet in allerlei discussies valt.

 

Meer reviews vind je op MeetingReview.

Meer weten?

Samira Salman is Certified Event Designer en begeleid jouw team graag door het Event Design proces. Het Event Design kunnen we in 1 dag doen of verspreiden over 2 sessies. Naast de begeleiding van de sessies krijg je naderhand een korte samenvatting van de stakeholders en het Event Design op video en in een PDF. Zo kun je het altijd nog eens rustig teruglezen of gebruiken voor vervolgsessies met het team.

Wil je meer weten hierover? Stuur ons dan een bericht. Dan ontvang je, uiteraard geheel vrijblijvend, informatie hierover.