Teambuilding ideeën

3 Originele ideeën voor teambuilding

15 november 2016

Staat er een teambuildingdag op de planning en wil je iets origineels organiseren? In deze blog geef ik je 3 teambuilding ideeën. 

Een Indoor Outdoor Experience

De meeste mensen zitten voor hun baan hele dagen binnen. Het is voor een teambuildingdag dus wel fijn om een keer iets buiten te doen. Maar dat is niet altijd even handig en zeker niet in de wintermaanden. Als je toch graag iets actiefs wil doen en je het beetje comfortable wilt houden, dan is er de Indoor Outdoor Experience.

Hier kun je je team een outdoor ervaring geven zonder wind, regen en modder. Ze kunnen oefeningen doen van een uur tot meerdaags. Voor meerdaagse evenementen kun je gebruik maken van het hotel dat zich ook in het pand bevindt.

Na het ‘outdoor’ avontuur kun je het eventueel afsluiten met een borrel of diner. Er zijn ook vergaderzalen voor als je het wilt combineren met een inhoudelijk programma.

indoor-outdoor-experience

Competitieve spellen met The Box

Wil je een soort Escape Room organiseren voor grote groepen, dan is er The Box Company. Anders dan de meeste Escape Rooms worden de mensen niet in een kleine ruimte opgesloten, maar kunnen ze het spel gewoon spelen in een grote ruimte. Gewoon op kantoor of bij een evenementenlocatie. Hierdoor is het zelfs mogelijk om tot 2.000 mensen mee te laten doen. Het spel duurt ruim een uur. Je kunt gebruik maken van de standaard versie of er een op maat laten maken voor jouw organisatie.

teambuilding

Een custom made spel

Bij Identity Games kun je bord- en kaartspellen laten maken in je eigen huisstijl. Je kunt een nieuw bordspel laten maken dat aansluit bij je bedrijf en doelstellingen of bijvoorbeeld een bestaand spel zoals Monopoly in je eigen stijl laten gieten.

Het is ook mogelijk om een educatief spel te laten maken, om te gebruiken voor teambuilding. Wat handig is aan dit spel, anders dan bovengenoemde bordspellen, is dat je wat lastigere onderwerpen als een nieuwe bedrijfsstrategie of een fusie al spelenderwijs onder de aandacht kan brengen.

identity-games

Er zijn vast veel meer leuke en originele manieren om een teambuildingdag vorm te geven. Tips zijn altijd welkom!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Hoe je betere badges kan maken

Bij een congres hoort een badge. Het lijkt vaak wel een moetje en dat zie je ook aan de uitwerking. Hoe kunnen we betere badges maken?

Lees verder

Hoe gaaf is dat op je evenement: tapijt met LED-verlichting!

Philips heeft iets gaafs ontwikkeld: tapijt met LED-verlichting. Dit kun je gebruiken als lichtshow of sfeerverlichting, maar ook als bewegwijzering. 

Lees verder
evenement met thema taal

Staat je evenement in het teken van taal? Zet de typemachine in

Organiseer je een evenement waar taal of literatuur een belangrijk onderdeel of thema is? 4 Ideeën om het thema tot uiting te brengen met typemachines. 

Lees verder

Een reactie plaatsen