4 Leuke workshops voor evenementen of teambuilding

Samen iets ervaren of creëren verbindt. Met een workshop kun je dat faciliteren en ook nog eens zorgen voor een leuke afwisseling van een beurs- of congresdag. Wij kwamen 4 leuke workshops tegen die je op je evenement kunt inzetten. 

Haka Workshop

Je hebt het vast weleens ergens gezien, de New Zeelandse Haka. Het rugby-team voert deze ook altijd uit voor de wedstrijd begint.

In een ver verleden heb ik hier voor het eerst kennis mee gemaakt toen Tae Bo net een hype werd. Je weet wel; zo’n klasje bij de fitnessclub waar je heel stoer een beetje in de lucht mocht schoppen en slaan. Voor de les begon moesten we opwarmen met een Haka. Ik vond het eerst maar een beetje gek, die rare bewegingen en gebrul. Toen ik eenmaal doorkreeg hoe het moest en me over m’n schroom heen zette, merkte ik dat het me inderdaad wel oppepte.

Je kunt de Haka tegenwoordig als workshop inzetten voor teambuilding of tijdens een evenement! Het is heel grappig om te doen, want je moet ook gekke bekken trekken. En tegelijkertijd geeft het veel energie.

Geen lach, maar mopperworkshop

De lachworkshop is je waarschijnlijk wel bekend. Maar wist je dat er ook een mopperworkshop is? Ideaal voor een bijeenkomst voor personeel. Het doel is om uiteindelijk om problemen aan te kaarten, irritaties bespreekbaar te maken en beter naar elkaar te luisteren.

In 2 uur ukelele leren spelen

Samen muziek maken verbindt. Je kunt mensen eenvoudig ritmisch laten klappen of trommelen, maar je zou ze ook kunnen leren om ukelele te spelen. Schijnbaar is een eenvoudig instrument om te leren bespelen. Zelfs voor mensen die denken niet muzikaal te zijn! In een workshop van 2 uur speelt de groep al samen een nummer.

Update: eind juli heb ik de workshop zelf gevolgd en het was ontzettend leuk! Je leert inderdaad in no time wat nummers spelen. Het resultaat zie je in mijn vlog.

BoomWacker

Tijdens Event17 bezocht ik maar 1 sessie (want ik wil altijd veel te graag ‘goodies spotten’ op de beursvloer). Deze sessie was van Erik Peekel ging over hoe je je doelgroep activeert. Het begon al gelijk met iets actiefs. Joshua Samson had gekleurde buizen (Boomwhackers) mee die elk een andere muziektoon maken als je ermee op je hand slaat.

Er waren iets van 3 of 4 verschillende buizen die verdeeld werden over het publiek. En voor we het wisten waren we samen een muziekje aan het maken. En tussendoor aan het dansen en meeneuriën. In de video hieronder vind je een vergelijkbare sessie.

Wat ik ook sterk vond, is dat Joshua het heel goed opbouwde. Ik voel zelf altijd wel een schroom als ik met vreemden op een zakelijk evenement actief moet doen, laat staan dansen. Maar hij pakte dit goed aan en ik deed moeiteloos mee. Het was echt heel leuk om te doen en je maakte op een prettige manier contact met de mensen om je heen.

Er zijn nog veel meer leuke workshops die je kunt inzetten op een evenement. Welke had hier volgens jou ook nog bij moeten staan?

1 gedachte over “4 Leuke workshops voor evenementen of teambuilding”

  1. De boomwhacker energizer op Event17 was erg goed opgezet, zelf mogen meemaken wat dat met de groep doet. Echt een mooie vibe creëer je hiermee. En het deuntje zit gelijk weer in je hoofd als je het filmpje van Joshua ziet, wat deed hij het tof ook!

    Aanrader om in te zetten op je event als teambuilding activiteit of energizer tijdens je congres!

    Claudia // C-vents

Plaats een reactie