Bijzonder dineren in een 360-graden digitale theater

Als je met een groep bijzonder wilt dineren, neem ze dan mee met een reis door de wereld bij Dinner in Motion in Utrecht. 

Van pop-uprestaurant naar vaste locatie

Op donderdag 1 december was ik bij de feestelijke opening van Dinner in Motion. Dit bijzondere restaurantconcept is al eerder dit jaar gestart, maar toen was het nog in een pop-up variant. Onlangs is Dinner in Motion in het pand The Wall (aan de A2 in Utrecht) getrokken en heeft daarmee een vaste locatie.

the-wall-utrecht

De locatie

De locatie is veel grootser dan ik had verwacht. Ik wist dat het dineren in een kleinere ruimte gebeurde, maar alles eromheen is best groots opgezet. Er is een ontvangstbalie en als je door de gang loopt, kom je in een soort lobby terecht. Deze ziet er erg mooi uit en je hebt vanuit daar goed uitzicht op de snelweg vanwege de wand van een en al ramen (zoals te zien op de foto hierboven).

Het eten doe je in een speciale ruimte met witte muren en een lange, witte tafel. Aan de tafel kunnen 37 mensen zitten. Ze hebben twee dinerlocaties, dus je kunt voor 75 man tegelijkertijd van de dinnershow laten genieten.

Ook is er een aparte eventlocatie in het pand, zodat je het diner kunt combineren met een presentatie en/of een feest (zie foto hieronder).

eventlocatie-the-wall

Elke gang een ander thema

Terug naar het diner, want daar draait het allemaal om! Als je de ruimte binnenkomt, lijk je in een soort ruimteschip te zitten. Op een gegeven moment wordt er afgeteld en vliegen je richting de aarde. Je ziet beelden van de natuur en dieren en vervolgens land je in een Amerikaans landschap op een soort food festival. De witte tafel is door de projectie omgetoverd in een houten tafel, met een rood-wit-geblokt tafelkleed. Wanneer het eten wordt opgediend, is dit ook in stijl van een food festival: een soort schoolbord, met houten randen met daarop een lekkere rice paper roll (een van m’n favoriete hapjes!).

Het eten wordt verzorgd door Hutten. Het smaakte goed en zag er vooral feestelijk uit. De 7-gangen sluiten aan bij het thema dat op dat moment op de schermen te zien zijn. Toen we bijvoorbeeld in een tuin zaten met bloemen, kregen we ook een hapje met eetbare bloempjes voorgeschoteld.

Een mooie projectie en vrolijk deuntje tijdens het wachten op een volgende gang.

Wat ook leuk is, is dat er een windmachine staat. Zo af en toe, wanneer het past bij de animatie, voel je ook een licht briesje.

Wat ik nog wel mistte was geuren. Dat had de ervaring helemaal afgemaakt. Ook hadden ze wat mij betreft nog meer mogen uitpakken om het thema tot uiting te laten komen. Bijvoorbeeld door de bediening ook in themakleding te laten rondlopen.

In ieder geval vond ik het een bijzondere, sfeervolle beleving. Ook waren er tussendoor leuke en creatieve verrassingen, die ik niet al wil verklappen. Ga vooral zelf een keertje kijken!

Voor bedrijven en particulieren

Wat het leuke is van Dinner in Motion, is dat het ook voor particulieren te bezoeken is. Dat is handig, want dan kun je als organisator zelf de dinnershow een keer uitproberen, voor je een evenement organiseert voor een grote groep.

Mocht je een groep willen uitnodigen, dan kun je er voor kiezen om je eigen logo te laten projecteren op de plekken waar anders ‘Dinner in Motion’ staat. Je kunt zelfs je eigen animatie laten maken. Dit is wel erg duur, want het moet helemaal op maat gemaakt worden. Dat is eigenlijk alleen interessant als je bijvoorbeeld het gedurende het jaar meerdere evenementen wilt organiseren.

Als je nieuwsgierig bent geworden, kijk dan op www.dinnerinmotion.nl voor meer informatie of om direct een plekje te reserveren. Zorg trouwens wel dat je naast elkaar zit, tegenover elkaar zitten is net even te ver weg om goed te kunnen praten.

Laat je ons weten wat je ervan vond?

Update 18 november 2017

Ze zitten niet stil bij Dinner in Motion, want het gaat goed! Intussen is het concept nu voor de 5e keer verlengd. Je kunt er terecht tot eind januari. De evenementruimte is tot eind december beschikbaar.

Tegenwoordig werken ze met bekende mystery chefs. Een interessante aanvulling is, is dat je voor zakelijke doeleinde nu ook voor een lunch kunt kiezen.

Plaats een reactie