Bijzondere entree door projectie op waterdamp

1 december 2015

Een opvallende, interactieve ontvangst waar je persoonlijk begroet wordt door een tijger afgebeeld in waterdamp… Ja, dat kan! 

Ik zag het voor het eerst op Event 2015. Om de beurshal te kunnen betreden, moest ik door een soort gordijn van waterdamp waar een tijger op was geprojecteerd. Hij was druk aan het praten en sprak de mensen ook nog persoonlijk aan. Ik stond even stil om te kijken wat er gebeurde en om foto’s te maken. Daar speelde hij natuurlijk op en in ging zelfs even poseren. Vergelegen als ik soms kan zijn liep ik snel door… zonder goede foto’s. En zonder te weten welk bedrijf hierachter zat.

Maar gelukkig kwam ik ze tegen bij Festivak. Ik werd naar de stand getrokken omdat ik de MashMachine graag wou uitproberen. Daar had ik vorig jaar namelijk al over geblogd. Achter de MashMachine hing een zwart gordijn. Bleek dat daarbinnen ook wat gebeurde. En ja hoor; daar was die wand weer. Wat is het nou precies?

Geanimeerde karakters als (co-)host

Bekijk het interview met de tijger die uitlegt hoe het werkt.

Op de foto hieronder zie je iets beter hoe het eruit ziet als je er daadwerkelijk voor staat.

voorbeeld_entree

Mogelijkheden

Een projectie van een tijger is leuk, maar er zijn veel meer mogelijkheden. Naast allerlei andere figuurtjes waar je uit kunt kiezen of zelfs op maat kunt laten ontwikkelen, kun je ook een eigen afbeelding of video projecteren. Zoals het Regionaal Dagblad hierboven heeft gedaan.

Als je nog een stapje verder wilt gaan, kun je zelfs zorgen dat de waterdamp reageert op aanrakingen. Zo kun je bijvoorbeeld door foto’s heen bladeren, vergroten, verkleinen of verplaatsen. Maar ik kan me voorstellen dat je dan nog veel meer bijzondere dingen kunt creëren.

Update 18 augustus 2016

De bovenstaande oplossing is alleen geschikt bij ruimtes die 4 meter hoog zijn. Er is daarom een nieuwe oplossing bedacht. Een verticale versie die eenvoudiger in te zetten is op alle locaties. Het is bijvoorbeeld zeer geschikt om het te projecteren in een deuropening.

Het is nog erg nieuw, dus ik heb er geen foto’s van gevonden. Op de website kun je wel een video bekijken.

Kijk voor meer informatie op interactive-concept.com.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Ultieme gastvrijheid door rekening te houden met dieetwensen

Goed eten op een evenement is belangrijk en draagt bij aan de gastvrijheid. Maar wat doe je eigenlijk met de dieetwensen van bezoekers?

Lees verder
Festivak goodies spotten

Vlog: Goodies spotten op Festivak

Op 15 en 16 november vond Festivak plaats. Daar moest ik natuurlijk heen om goodies te spotten. Benieuwd wat ik allemaal tegenkwam? Ik vlogde erover!

Lees verder
Festivalsfeer creeeren

Indoor een festivalsfeer creëeren, zo doe je dat

Stel, je organiseert een indoor evenement, bijvoorbeeld op kantoor. En je wilt een festivalsfeer creëeren. Hoe pak je dat aan?

Lees verder

Een reactie plaatsen