Dancefloor Confessions: anoniem geheimpjes delen

Een bijzondere act die voor reuring en verbinding kan zorgen op jouw evenement. Bij Dancefloor Confessions delen bezoekers hun grootste geheim.

Dit is nog eens een bijzondere act. Niet alleen om de (aan)kleding en make-up van de twee personen in deze act. Bij de zogenaamde Soul Secret Sharers kunnen bezoekers anoniem hun geheimpje kwijt. Later op de dag worden de geheimpjes voorgelezen aan het publiek.

Hoe werkt het?

Dancefloor Confessions bestaat uit twee onderdelen. Ten eerste is er een kleine tent, volledig mobiel en gemaakt van doeken. Daar kunnen bezoekers naar binnen. De uitstraling wekt waarschijnlijk al veel nieuwsgierigheid op, het ziet er geheimzinnig en magisch uit. Eenmaal binnen kunnen ze hun geheimpje delen. De Soul Secret Sharers zijn twee mensen verkleed als een fantasiefiguur en daardoor voelen mensen zich vrijer om iets te delen, blijkt uit ervaring. De geheimpjes schrijven ze op in een boek.

Confessions act

Later op de avond lezen ze de geheimpjes stuk voor stuk voor. Dit doen ze het liefst bij een kampvuurtje, om de magische sfeer erin te houden. Ik kan me voorstellen dat een kleine subzaal met sfeerlicht, kussens en bankjes of een mini-theater ook prima werkt.

Waarom zou je dit willen?

“Euh, ja, leuk Samira, maar waarom zou ik dit willen inzetten op een evenement?” denk je misschien. Ten eerste schijnt het gezonder voor je te zijn om geheimen te delen.  Dat kun je natuurlijk gewoon doen met je beste vrienden, maar op een zakelijk evenement kan het ook z’n voordelen bieden.

Het is bijvoorbeeld heel interessant om het in te zetten om een evenement met een bepaald thema, waarbij je wilt zorgen dat er verbinding ontstaat. Stel dat je een evenement organiseert voor mensen die hun sales-vaardigheden willen verbeteren. En je ze vraagt om een geheimpje te delen met betrekking tot sales. Een blooper of een sneaky trucje. Later op de avond hoor je de geheimpjes van anderen. Én je ziet de reacties van de mensen als jouw verhaal voorgelezen wordt. Zo kan het zijn dat jij je er heel erg voor schaamt, maar uit de reacties blijkt dat je niet de enige bent. Of dat het helemaal niet zo erg is en juist heel erg grappig.

Vind je dit iets te kleinschalig of qua stijl niet helemaal passen bij je evenement? Je kunt het concept ook op een andere manier uitvoeren, met een confession booth.

Ben je nieuwsgierig geworden naar Dancefloor Confessions? Kijk voor meer informatie op jessyfish.nl.

Foto’s: Jaap  Beyleveld

Plaats een reactie