Levende Nachtwacht act

Dit schilderij komt tot leven

26 februari 2019

Het is het jaar van Rembrandt. Er is een hele leuke act die daarop inspeelt: een levend schilderij van Rembrandt’s bekendste werk.

Een flashmob met een vleugje kunst

De Nachtwacht komt tot leven! De act is een soort flashmob waarbij elke persoon uit het schilderij ineens de zaal in komen lopen. Begeleid door een vier mensen die trommel spelen. Je herkent de kleding van de Gouden Eeuw, maar het kwartje valt nog niet. Wie zijn ze en wat gaan ze doen?

De groep loopt naar het podium waar een grote, lege lijst staat. Langzaam gaan ze erachter staan, alsof ze poseren voor een foto. En dan besef je het: dit is de Nachtwacht.

Hoe en waarom inzetten?

Hoewel mij dit een geweldige act lijkt (ik houd immers ontzettend van flashmobs), past dit niet op elk evenement. Er zijn wel haakjes te verzinnen. De meest voor de hand liggende zijn kunst en geschiedenis. Het is ook een mooie manier om aan een internationaal gezelschap een stukje van Nederland te laten zien.

Deze act is meer dan het verrassende effect. Je kunt iemand, eventueel een acteur verkleed als Rembrandt, iets laten vertellen over de geschiedenis. En op die manier de link leggen met jouw evenement of het thema daarvan.

Er zijn verschillende mogelijkheden. Je kunt de act binnen en buiten inzetten, met of zonder schilderijlijst en eventueel met een valdoek voor een groter verrassingseffect.

Kijk voor meer informatie op ev-entertainment.nl.

Foto door J. Drent 

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Een nieuwe smaakbeleving met VR Dining

Maak je evenement nog specialer met VR Dining. Door virtuele werkelijkheid krijgen gasten een heel nieuwe smaakbeleving.

Lees verder
Trends 2018

Vlog: terugblikken en vooruitkijken tijdens nieuwjaarsborrel

Het is januari, dus we blikken nog event terug op 2017. En we kijken natuurlijk vooruit: wat hopen we dat de trends worden komend jaar?

Lees verder

Met dit oplaadstation zijn je bezoekers altijd mobiel bereikbaar

Als eventmanager denk je altijd mee met je gast, deelnemer, bezoeker of publiek. Tegenwoordig bezoekt eigenlijk niemand meer een event zonder telefoon of tablet. En er is niets frustrerender voor je gasten als ze nog maar een paar procent ‘batterij hebben’. Gelukkig is er het mobiele oplaadstation Charge to go! 

Lees verder

Een reactie plaatsen