Drone races op je evenement: hoe zet je dit in?

Een drone race inzetten op je evenement zorgt waarschijnlijk voor veel reuring. Maar hoe kun je dit inzetten en waar moet je op letten?

Laatst werd er in de bibliotheek van Almere een drone race georganiseerd. Supergaaf, om dat gewoon midden in de bibliotheek te doen. Hieronder een terugblik hiervan.

Het bleek georganiseerd te zijn door Formula FPV. Zij organiseren vaak grote drone shows. Ik  stelde er wat vragen over aan Lars Sang Mo Boom.

Grote trekpleister

Drone races zijn op zichzelf al erg leuk en spectaculair. Het is een enorme trekpleister, want je komt het nog niet heel vaak tegen. Een mooie manier dus om veel reuring te veroorzaken voorafgaande aan je evenement.  Je zou het ook kunnen koppelen aan een ludieke marketingactie.

Toch is het handig om dit in te zetten als je een haakje kan vinden met jouw evenement. Het past goed bij een sportief evenement of bij een evenement dat gaat over techniek en innovatie.

Combineren met workshops en presentaties

Drone races staan meestal niet op zichzelf. Vaak wordt het gecombineerd met show, een workshop waarbij je zelf een mini-drone bestuurt, een game simulator, of meet & greats met de bestuurders.

Lars vertelde me ook dat de races ook kan gebruiken op scholen en met de drone als middel, om met kinderen in gesprek te gaan over techniek of ze laten nadenken over toekomstige ontwikkelingen. Ook kunnen ze leren zelf een drone te bouwen.

Kun je dit overal inzetten?

Ik was wel benieuwd of je het overal kan inzetten en waar je op moet letten. Blijkbaar worden er buiten bijna geen drone races georganiseerd. Het is dan veel ingewikkelder om voor de veiligheid te zorgen. Binnen kun je mensen eenvoudiger dirigeren naar bepaalde plekken, waar ze veilig naar de race kunnen kijken. Bijvoorbeeld vanaf het restaurantgedeelte met een glaswand, waarbij je uitkijkt op een beursvloer of een sporthal.

Als je het binnen organiseert, heb je een ruimte nodig van minimaal 6 meter hoog en ongeveer 30×60 meter. En dan het liefst in een ruimte met weinig kabels en lampen aan het plafond.

Er zitten dus wel wat haken en ogen aan, maar als je eenmaal een geschikte locatie hebt gevonden, dan heb je wel iets spectaculairs waar je bezoekers naar uit kunnen kijken!

Kijk voor meer informatie op formula-fpv.com.

Plaats een reactie