Een nieuwe smaakbeleving met VR Dining

31 januari 2017

Maak je evenement nog specialer met VR Dining. Door virtuele werkelijkheid krijgen gasten  een heel nieuwe smaakbeleving. De zintuigen worden extra geprikkeld door een VR-bril te combineren met smaak. 

Enige tijd geleden schreven we over een diner in een 360-graden theater. Dit is was al heel bijzonder. Je kunt je event nu nog specialer maken door je gasten uit te nodigen voor een ander bijzonder dinerspektakel bij VR Dining.

Nieuwe smaakbeleving

Virtuele werkelijkheid en gezelligheid kunnen heel goed hand in hand gaan. Bij VR Dining voegen ze ook nog eens extra zintuigelijke belevingen toe, zodat bezoekers een totaal nieuwe smaakbeleving krijgen.

Terwijl je een heerlijk glas wijn drinkt, in een locatie ergens in Nederland, waan je jezelf in een Mediterraanse wijngaard of ontdek je waar het heerlijke stukje vlees vandaan komt! Door de combinatie van VR en smaak worden de zintuigen extra geprikkeld. Zo kan een gerecht zoeter smaken zonder dat er extra suiker is toegevoegd.

De VR-bril hebben je gasten niet de hele avond op waardoor ze tussendoor hun ervaringen met elkaar kunnen delen. Het voegt iets unieke en spannends toe aan de gezamenlijke beleving van een gezellig diner.

Wat er gebeurt tijdens zo’n virtual reality-diner?

Als gasten aan tafel zitten en de bril opzetten, wordt het eerste filmpje gestart. De chef Joost neemt de gasten mee naar het strand en vertelt meer over de eerste gang: de oester. Terwijl ze die bril nog op hebben wordt de oester uitgeserveerd. In de video vertelt Joost dat ze hun bril af kunnen doen en hun oester kunnen opeten.

Vervolgens doen ze de bril weer op en zien ze chef Joost een bos inlopen en vertellen over paddestoelen. Je krijgt het gevoel dat je zelf helpt met het plukken van de paddestoelen. Dat gevoel wordt sterker omdat je ook bijpassende geuren ruikt. Terwijl jij je in de VR-wereld bevindt, steekt iemand een takje rozemarijn aan, waardoor de geur van het bos zich verspreid in de ruimte. Hierna zet je de bril af en wordt het gerecht, wat vooral bestaat uit paddestoelen, geserveerd. De bosgeur hangt nog rond, wat zorgt voor een extra dimensie bij het eten.

Binnenkort in heel Nederland

Het concept van VR Dining is binnenkort in heel Nederland terug te vinden. VR Dining is een samenwerking tussen VR Owl en Deli XL .

Kijk voor meer informatie op vr-dining.nl.

Via events.nl

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Fotomarketingbedrijven

De drie leukste fotomarketingbedrijven

Je kent het vast en je komt het vaak tegen op evenementen. Een groen scherm waar je voor kunt staan of iemand die enthousiast op je afstapt met een camera. Waarbij je na de flits van de camera opeens onderdeel bent geworden van een merk. Oftewel fotomarketing. 

Lees verder
Groen evenement

5 Ideeën voor een groen evenement

Organiseer je een evenement met het thema natuur of groen? Wij hebben een aantal ideeën voor je verzameld rondom gras en groen!

Lees verder
Makeover

Makeover specialist op evenementen

Iedereen in dezelfde stijl op je evenement. Een professionele makeover voor gasten. Laat ze onderdompelen in vintage en maak het plaatje compleet!

Lees verder

Een reactie plaatsen