3 manieren om Energy Floors in te zetten op een evenement

We hebben eens geschreven over de energievloer. Een innovatieve ‘goodie’, maar hoe kun je dit nou inzetten op een evenement? We geven je 3 leuke ideeën!

Energy Floors is een soort dansvloer die er niet alleen gaaf uitziet, maar waarmee je ook nog eens energie opwekt als je er overheen loopt of op danst.

Organiseer een battle

Je kunt de vloer inzetten om teams te laten strijden tegen elkaar. Wie wekt het meeste energie op?

Dit deed het telecombedrijf Tèlefonica ook met haar medewerkers. Op de vloer dansten twee teams. Elk team zag op het scherm hoe ze ervoor stonden. Er waren twee bekende dansers aanwezig die elk een team motiveerde en begeleidde met de danspasjes. Een mooie combinatie van plezier, sport, teambuilding en competitie!

Al dansend je mobieltje opladen

Maak een dansvloer en laat mensen al dansend hun mobieltje opladen. Een goede manier om mensen in beweging te krijgen! Zeer geschikt op festivals, want dan zijn mensen toch al in de juiste mood. Maar het lijkt me juist ook heel tof om dit op congressen in te zetten. Als je de hele dag in een stoel moet zitten, is het wel fijn om even los te komen op de dansvloer.

Een ‘Human Powered’ fotohokje

In plaats van een grote energievloer in te zetten, kun je ook een klein stukje gebruiken in je fotohokje. In dit voorbeeld moesten mensen eerst in beweging komen om een foto te kunnen maken. Het fotohokje heette dan ook ‘The Human Powered Selfie Station’. Vervolgens kon je op de foto. Met een bezweet hoofd, dat wel 🙂

Energievloer in fotohokje

Kijk voor meer ideeën en inspiratie op energy-floors.com.

(Foto’s: Energy Floors)

Plaats een reactie