Een escape room op locatie

Laat bezoekers ontsnappen uit de kamer van Einstein. Deze kamer kun je neerzetten waar je maar wilt.

Een tijdje geleden schreef ik over een escape room in een caravan. Deze kun je op elke locatie neerzetten. Het is gelijk een mooie eyecatcher. Maar mocht je nou een locatie hebben waar je geen caravan kan neerzetten, dan is er een ander mooi alternatief. De Einstein Box.

Deze box komt uit dezelfde koker als de Toolbox Experience – een spel voor grote groepen – en de escape room in een box. In deze gevallen speelt een box de hoofdrol waar allerlei spelelementen zitten. Ook mobiel en overal in te zetten, maar speelt zich af in een algemene ruimte.

Wat fijn is aan de Einstein Box is dat je echt in een escape room bent. En superhandig, je kan het op een beurs neerzetten, op kantoor of zelfs buiten!

Einstein Box: escape room op locatie

Het spel

Deelnemers aan het spel wanen zich in de werkkamer van Einstein. Er kunnen 4 à 5 personen tegelijk in. Het spel kan tussen de 10 en 30 minuten duren. Dat kun je als organisator zelf bepalen. Ideaal om korte sessies te doen tijdens een evenement. Dan neemt het niet teveel tijd in beslag. En zo kunnen meerdere mensen op een dag het spel spelen. Ze hebben 5 van deze kamers. Dus voor grotere evenementen kun je er meerdere tegelijk inzetten.

Een andere optie is om twee teams tegen elkaar te laten spelen, in twee kamers naast elkaar. Op de foto hierboven zie je een doek. Maar als je andere bezoekers wilt laten meekijken, kun je een wand transparant laten.

Maak het onderdeel van je evenement

Waar ik echt een voorstander van ben is dat je zoiets als dit niet zomaar ergens een plekje geeft op je evenement. Maar maak het onderdeel van het geheel. Geef mensen tijdens de ontvangst al een trigger, zodat ze naar de box komen of maak er een wedstrijd van. Misschien kun je de ervaring die mensen hebben in de escape room zelfs meenemen in een presentatie als je dit op een congres inzet. Wat kunnen mensen leren van dit spel of over samenwerken? Stem dit goed af met de dagvoorzitter of met de medewerkers van The Box Company. Zij kunnen met je meedenken.

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met The Box Company. Meer informatie vind je in onze disclaimer

Plaats een reactie