Face-o-mat: een analoge portretmachine

Deze portrettekenaar tekent bijzondere portretten. Het zijn ware kunstwerkjes. Zijn doel is niet om mensen zo goed mogelijk na te tekenen, maar hun karakteristieken te benadrukken.

De machine als eyecatcher

Eerst even over de ‘machine’. Het is eigenlijk niet echt een machine, maar een mooi in elkaar gezette box met vrolijke illustraties. Een niet werkende box dus. Tobias, de tekenaar, gaat er achter zitten en tekent de mensen na. De machine maakt het tekenen van de portretten net even wat leuker dan als je gewoon aan een tafeltje zit. Het is bovendien een mooie eyecatcher.

Face-o-mat-machine

Een portret als kunstwerkje

Zoals ik in de inleiding al schreef is het doel niet om mensen zo realistisch mogelijk na te tekenen. Hij benadrukt de karakteristieken en persoonlijkheid en verwerkt dat in een abstract kunstwerkje. De bezoeker kan zelf kiezen of hij/zij een tekening wilt in kleur en hoe abstract de tekening mag worden.

Portret kunstwerk

Tobias reist met z’n Face-o-mat de wereld rond en is te benaderen voor samenwerkingen. De kans dat je hem in kunt zetten op je evenement is dus niet erg groot, maar ik vond het een mooi en creatief idee dat ik graag met jullie wou delen.

Mocht je toch op korte termijn iemand willen inzetten die portretten tekent op je evenement, kijk dan eens naar deze lijst met illustratoren.

Kijk voor meer informatie op face-o-mat.com.

1 gedachte over “Face-o-mat: een analoge portretmachine”

  1. Dit noem ik nou een ondernemende creatieveling, wat een gaaf concept! Zo bijzonder hoe hij een gezicht kan doorvertalen naar abstracte kunst. Dankjewel voor het delen.

Plaats een reactie