Hoe Tweakers van een treinreis een evenement maakt

16 augustus 2017

Wist je dat je ook een trein kunt huren? Tweakers deed dat om met hun community naar een evenement in Duitsland te gaan. Ik sprak ze erover.

Tweakers is een online, technologie platform dat 19 jaar geleden is opgericht. Mede door het forum ontstond er al snel een community. Maar alleen online contact is niet voldoende als je echt binding wilt met je doelgroep. Daarom organiseert Tweakers steeds vaker evenementen. Een van hun belangrijkste evenementen voor hun achterban is de Tweakers Express. Ze huren een trein (ja dat kan dus!) bij Railpromo en gaan met hun achterban naar het jaarlijkse gamescon in Duitsland.

Waarom doen ze dit?

Gerben van der Rijt is Strategie en Conceptmanager bij Tweakers en vertelde me hoe de Tweakers Express is ontstaan. “Binnen onze community bestaan er verschillende subgroepjes. Zo zijn een groot deel van de mensen gamers. We zagen dat veel daarvan naar het jaarlijkse gamescom in Duitsland gingen. We wilden daar graag op aanhaken, maar iets anders doen dan een simpelweg een Meetup op de beursvloer organiseren. Uiteindelijk besloten we een trein te huren, zodat we gezamenlijk naar Duitsland konden reizen. Men kon op verschillende plekken in Nederland in de Tweakers Express stappen.”

Gamen in de trein

In de trein zorgden ze, met hulp van partners, dat mensen al in de stemming konden komen. Het eerste jaar hadden ze 12 game-plekken gecreëerd en na 3 jaar is dat opgelopen naar 40 plekken waar mensen tegelijk konden gamen.

Er gaan tegenwoordig zo’n 500 à 600 man met de Tweakers Express naar Duitsland. Na de eerste editie heeft Tweakers steeds meer beleving toegevoegd aan de treinreis. Zo is er een ‘social’ wagon met bier en snacks en zetten ze dit jaar ook virtual reality in.

Lees meer over de Tweakers Express editie van vorig jaar op tweakers.net.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Data verzamelen via een slimme armband

Tag-on maak het mogelijk om middels een armbandje het gedrag van bezoekers te meten. Het resultaat? Meer inzicht en een hogere ROI.

Lees verder
transparante beeldscherm

Een koelkast met transparante beeldscherm

Als je een beetje van gadgets en innovaties houdt, dan moet je dit zien. Een koelkast met transparante beeldscherm. 

Lees verder
Wasbaar papier

Interview: de mogelijkheden van wasbaar papier

We ontdekten onlangs dat er wasbaar papier bestaat. Dat klinkt heel handig, maar riep allerlei vragen bij ons op. Tijd voor een interview hierover!

Lees verder

Plaats een reactie