kleinste cafe

Het kleinste café ter wereld

21 juni 2017

Dit is waarschijnlijk het kleinste café ter wereld, maar wel heel erg gezellig. En je kunt het overal neerzetten!

Café met 1 barkruk

Vorig jaar zag ik hem al staan op een evenement en het trok direct m’n aandacht; een heel klein café. Zo midden op de beursvloer. Het was ook helemaal in de stijl van een bruine kroeg; van binnen en buiten.

Eerlijk gezegd wist ik op dat moment niet zo goed wist wat ik ermee aan moest. Het was aan de start van de beurs, in een gang richting de hal. Er stond geen bordje bij en er waren twee mensen druk in gesprek. Dus ik ben maar doorgelopen.

Het lijkt ook meer bedoelt als een act en om even sfeer te proeven. Ze staan dan ook vooral vaak op festivals. Je kunt het wat mij betreft ook prima op een beurs of congres inzetten. Mijn advies: als je dit inzet, maak het dan relevant en zorg dat mensen zich uitgenodigd voelen om even naar binnen te gaan.

Voor de dansliefhebbers

Voor dansliefhebbers is er ook een andere variant: de kleinste discotheek ter wereld! Met een vloer van 1 m2. Compleet met een ‘serieuze’ uitsmijter en metaaldetector.

Uitsmijter mini discotheek

Kleinste discotheek

Hoe zet je dit in?

Ik deel wel vaker bijzondere ideeën, maar hoe zet je dit nou in? Een aantal mogelijkheden:

  • Op een cateringplein,
  • Op de stand om bezoekers te trekken,
  • Op een plek waar mensen lang moeten wachten, om ze te entertainen,
  • Bij een rookhok of buitenplaats waar gerookt wordt.

Zoals vaker gezegd; probeer een link te leggen met jouw bedrijf of het evenement. Kun je er nog iets aan toevoegen, zodat mensen jou of jouw boodschap ook echt onthouden? Combineer het bijvoorbeeld met fotomarketing of een spelletje of opdracht.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

3x Inspiratie van musea en tentoonstellingen

Als eventmanager kun je veel plekken inspiratie vinden voor de inrichting van je evenement of beurs. Kijk bijvoorbeeld eens naar musea en tentoonstellingen. 

Lees verder
Locatie- en ruimte-indeling

Interview: tips over het bepalen van een goede ruimte-indeling

Sluit de gekozen locatie en opstelling wel bij jouw evenement? En als je tussendoor het format aanpast, pas je dan ook de opstelling daarop aan? Ik sprak over dit onderwerp met Jan-Jaap In de Maur.

Lees verder
Eventlocatie zoektocht

Tips voor de zoektocht naar de perfecte eventlocatie

Er zijn ontzettend veel eventlocaties, maar hoe vind je de juiste locatie voor jouw evenement? In deze blog helpen we je een eindje op weg in je zoektocht.

Lees verder

Een reactie plaatsen