Laat je bezoekers energie opwekken met een speciale dansvloer

24 november 2015

Een dansvloer die niet alleen vrolijk kleurt, maar door de stappen van de bezoekers ook energie opwekt. Een mooie combinatie van plezier en duurzaamheid. 

Laatst moest ik op een vrijdagavond na een gezellige borrel een half uurtje wachten op Utrecht Centraal. Ik hoefde me gelukkig niet te vervelen; Radio 2 had het station omgedoopt tot ‘het Groene Station‘. Er was onder andere Silent Disco (daar ben ik groot fan van!) en een kleurige dansvloer zoals je die kent van Saturday Night Fever. Althans, dat dacht ik. Later bleek dat dit niet zomaar een dansvloer was, maar een energieopwekkende vloer.

Energie opwekken door te dansen of te lopen

Een vrolijk kleurende dansvloer is niet alleen leuk om te zien, tegenwoordig kun je er dus ook energie mee opwekken. De beweging en stappen die mensen zetten wordt omgezet in energie. In de video leggen ze uit hoe dit precies werkt.

Waar kun je het voor inzetten?

Je kunt er veel meer mee doen dan het alleen in te zetten als eyecatcher. Het bedrijf achter deze vloer, Energy Floors, heeft dan ook een aantal leuke cases op de site staan waarbij de vloer onderdeel wordt van een goed uitbedacht concept.

Zo werd er op de BMW Marathon in Berlijn bekeken hoeveel energie en stappen op de vloer er nodig zijn om de BMWi3 volledig op te laden. En Adidas gebruikte de vloer als entree op een beurs waar in combinatie met rook en ledschermen de beleving al startte. Het sloot goed aan bij hun nieuwe slogan “Get Energy Back at every Step”.

Als je de vloer zelf wilt uitproberen, dan kun je woensdag en donderdag terecht bij Festivak in Utrecht.

Foto header: Anneke Hymmen

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Duurzame discocontainer met energieopwekkende vloer

Ken je de energieopwekkende vloer nog? Het bedrijf hierachter, Energy Floors heeft nu ook een duurzame discocontainer gemaakt. 

Lees verder
steenpapier

Hoe je met steenpapier evenementen flink verduurzaamt

Wil je jouw evenement verduurzamen? Gebruik dan voortaan steenpapier. Dit papier is nog 100% waterproof ook!

Lees verder
De Wasman

Schonen handen dankzij de Wasman

Schone handen en een kort wasritueeltje, midden op een evenement. Dat kan met de mobiele wasbak van de Wasman.

Lees verder

Een reactie plaatsen