Lancering 3D-projectiedecor bij NBC Congrescentrum

Vorige week was ik bij de NBC Experience. Een evenement voor alle relaties van het NBC Congrescentrum. Het hoogtepunt? De lancering van het 3D-projectiedecor. 

In de zaal stond op het podium hele grote schermen (28 meter breed) die eenvoudig blauwe animaties vertoonden. Mooi, maar verder niets speciaals dacht ik op dat moment nog. Geen idee wat er vervolgens zou gebeuren…

DSC_0136

Na een kort openingswoordje werd de 3D-projectie gestart en dat zag er echt super uit! Het is eigenlijk videomapping, maar door de hoeken in het scherm, krijgt het een extra 3D-effect.

DSC_0142

Dit decor dat het NBC Congrescentrum samen met Hulskamp heeft ontwikkeld, staat standaard in hun grootste zaal opgesteld.

De mogelijkheden

Zoals je in deze video kunt zien, zijn er een aantal handige mogelijkheden. Naast een aantal standaardprojecties waar je uit kunt kiezen, zoals een skyline of grafieken, kun je ook je eigen projectie laten ontwerpen. Zo lieten ze voorbeelden zien van hoe een (event)logo volledig werd omgezet in een projectie in dezelfde kleuren.

Wat ook handig is, is dat je bijvoorbeeld video’s of de slides op de projectie (de linker en rechter) kan laten verschijnen. Daarnaast kan de spreker ook ter plekke op een schermpje schrijven dat direct op de projectie wordt vertoond.

3dprojectie_nbc_collage

Kijk voor meer informatie op nbccongrescentrum.nl.

Plaats een reactie