Leuke filter voor online meetings

Organiseer je een online meeting en wil je het extra leuk maken? Dat kan met deze grappige filter.

Rondlopen in een virtuele wereld

Mibo is overigens meer dan een filter. Het is een omgeving waar je doorheen kan bewegen. Alsof je in een soort computerspel stapt. Je kunt bijvoorbeeld naar een groepje mensen lopen en zodra je dichterbij komt, hoor je ze ook beter.

Wat dus leuk hieraan is, is dat je zelf bepaalt met wie je praat. Veel sessies zijn in grotere groepen of eventueel in break out rooms. Maar dan moet de hele groep – net als op verjaardagen in de welbekende grote kring – luisteren naar een iemand die aan het woord is. Weinig interactie dus. Met Mibo breng je daar verandering in.

Hieronder zie je een filmpje over een kerstwereld, dan krijg je er beter beeld bij.

Mooie ijsbreker

Dit lijkt me ook een geweldige ijsbreker. Afhankelijk van het type evenement en of de mensen elkaar al kennen of niet, is het altijd een beetje ongemakkelijk de eerste paar minuten. Mensen tasten elkaar af en iemand moet helpen het ijs te breken. Op grote evenement zijn daar vaak hosts voor, maar met een wat kleinere, informelere meeting heb je dat niet altijd. Het lijkt me dat mensen hiermee direct enthousiast en betrokken zijn!

Ik kwam dit idee trouwens puur per toeval tegen. Er is vast meer om over te bloggen. Als jij ook nog leuke tools kent voor online evenementen, dan hoor ik dat graag!

Plaats een reactie