Beurswand

Inspiratie: interactie met beursbezoekers

3 november 2014

Laat je inspireren door dit slimme ontwerp waarbij beursbezoekers hun mening uitte door een touw te spannen aan een muur.

Op een design expo in Birmingham werd dit idee twee jaar geleden tentoongesteld. Het doel was om een interactieve ervaring met de doelgroep aan te gaan. Ze vroegen de inwoners van Birmingham naar hun mening over verschillende onderwerpen. Elke vraag kreeg zijn eigen kleur touwtje, waarmee men antwoord kon geven op een zogenaamde data map.

Leer je doelgroep kennen

Ik vond dit een erg inspirerend idee. Je kunt zoiets ook je eigen stand op een beurs toepassen. Zo kun je niet alleen makkelijk contact maken met de voorbijgangers, je leert gelijk je doelgroep beter kennen! Vraag ze bijvoorbeeld naar hun mening over een bepaald onderwerp, wat jij kunt gebruiken voor het verbeteren van je producten of diensten. Of vraag ze waar ze graag meer over willen weten binnen jouw vakgebied, zodat je daar handig op kan inspelen.

Via Behance.net

 

 

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

zet niet zomaar een goodie in

Ben je enthousiast geworden over deze blog en wil je dit idee direct inzetten? Super! Maar...

Is het wel de juiste investering voor jouw evenement?
tip

Misschien vind je dit ook interessant

flipbook

Flipbook: bewegend beeld vastleggen in een boekje

Ken je de flipbook nog? Een boekje waar je beweging ziet als je snel door de pagina’s bladert. Een leuk alternatief op een statische foto of online GIF-je.

Lees verder

‘Networktables’ zorgen voor waardevolle netwerkmomenten

Wil je zorgen dat jouw bezoekers het meest halen uit het netwerken? Laat ze vooraf zelf kiezen naast wie ze aan tafel gaan zitten. 

Lees verder

Slimme tools om het netwerken leuker en handiger te maken

Er komen steeds meer mogelijkheden om evenementbezoekers leuker, maar vooral ook slimmer te laten netwerken. Vier tools op een rij. 

Lees verder

2 gedachten over “Inspiratie: interactie met beursbezoekers”

  1. Samira,
    Mooi, ik blijf je website volgen, ben grafisch vormgever en ook tentoonstellingsvormgever, omdat dat zo leuk is en ik heb nog steeds niet het warme water uitgevonden, dus ideetjes, meer dan welkom. Dank je.

  2. Hoi Greet, wat leuk om te horen, dank je wel! Ken jij nog musea of tentoonstellingen die ik eens moet bezoeken voor inspiratie qua interactie met bezoekers?

Plaats een reactie