Vlog: meest ludieke ontvangst ooit op ShowKees

Ik bezocht een creatief festival vol makers die hun concepten tonen aan eventplanners. Het ontvangst was het meest spectaculaire van de dag. Ik werd ontvangen als een BN’er, supergaaf!

Vorige week was de eerste editie van ShowKees. Een evenement waar ik direct enthousiast over werd, omdat daar hele creatieve bedrijven staan om hun concept te laten zien.

Zo waren daar de dames met hun chocolade act, kon je klimmen in een mobiele BoulderBox en kon ik de Silent Swing eens uitproberen. Maar het hoogtepunt was het ontvangst.

Ontvang je bezoeker als een BN’er

Ik moet heel eerlijk zijn. Ik was nooit zo’n fan van acts waar typetjes je aanspreken. Het voelt heel ongemakkelijk als iemand een bepaalde rol speelt en je daarbij ook nog eens overvalt. Ik heb geen idee wat ik ermee aan moet en het liefst loop ik snel weg. Maar hoe vaker ik ermee te maken krijg, hoe leuker het begint te worden. Zeker als het heel goed in elkaar zit. En dat was het geval op dit evenement.

Bij ShowKees werd ik sowieso ontzettend vriendelijk ontvangen. Terwijl ik me registreerde, zag ik dat er een dame op me stond te wachten en ik voelde bui al een beetje hangen. Maar ik kon nooit vermoeden hoe extreem de ontvangst zou zijn. Ja extreem, zonder overdrijven. Het is altijd moeilijk om het over te brengen wat je ervaart. Ik heb het daarom de ontvangst nog een keer gedaan om het op te nemen, dan krijg je een beetje beeld.

Zo’n soort ontvangst moet wel passen bij jouw bezoeker en het type evenement. Het is niet voor iedereen weggelegd. Je valt midden in een rollercoaster, je hebt geen tijd om te verwerken wat er gebeurt. Waarschijnlijk dezelfde ervaring voor een BN’er als ze op de rode loper stapper. Alleen zijn zij dit gewend ;). Op dit festival paste dat heel goed. Maar ik weet zeker dat de bedenkers hierachter, Buro Curious, goed met je kunnen meedenken en je kunnen adviseren over wat past op jouw evenement. Er is vast ook een wat laagdrempeligere versie te regelen.

Ik heb meer gave dingen gezien. Daar blog ik binnenkort over. Als je vragen hebt over een van concepten uit de vlog, stel ze gerust!

Plaats een reactie