Percussie workshop Locatietour

Een percussie workshop geeft energie en verbindt

3 april 2018

Een percussie workshop is een fantastische energizer voor jouw evenement waar iedereen aan mee kan doen. Ik heb het mogen ervaren op de Locatietour. In een kwartier leerden we samba spelen!

Tijdens de Locatietour vorige week maandag, bezochten we ‘s middags muziekpodium Tivoli. We waren toen al een paar uur op pad, dus het was tijd voor een energizer. Marnix van Different Drums verzorgde een percussie workshop. Ik helemaal dolgelukkig, want als ik ergens plezier in heb is het wel van samen muziek maken. Bovendien krijg je er echt energie van!

Verbinden en samenwerken

Het is geen nieuws: samen muziek maken verbindt. En dat is wat een evenement nog interessanter maakt. Je wilt niet alleen maar kennis opdoen – of in dit geval locaties bezoeken – maar ook contacten leggen. De workshop draagt daar op een leuke wijze aan bij. We moesten namelijk een stukje samba spelen. En om het mooi te laten klinken, moest iedereen in hetzelfde ritme spelen. Je moet elkaar af en toe even aankijken om in het juiste ritme te pakken, je ligt samen in een deuk als het mis gaat en je geeft je buurman of buurvrouw een high five als het gelukt is. Én je hebt iets om over te praten naderhand.


Stap voor stap een swingend ritme leren spelen

Stap voor stap begeleide Marnix ons om steeds beter te spelen. We startten met klappen. Eerst volledig uit de maat en al snel toch allemaal precies te gelijk. Elke keer werden we weer ietsjes uitgedaagd. We moesten ook na een paar klappen een of meerdere keren stampen. Pas daarna kwamen de instrumenten erbij. En ja hoor, met wat vallen en opstaan, speelden we na een kwartier oefenen een stukje samba. Met verschillende ritmes! Het was echt heel leuk en smaakte naar meer.

Aangezien ik zelf heel graag wou meedoen, heb ik niet gevlogd. Maar gelukkig is er wel een video die je een goed beeld geeft van de workshop.

Goede begeleiding én humor

Wat ik trouwens ook heel goed vond aan de workshop is dat als iemand iets minder snel leerde, hij de mensen bij elkaar zette, zodat ze elkaar konden helpen. Of hij gaf diegene wat extra begeleiding. Ook heeft hij gevoel voor humor, dus er werd veel gelachen!

Je kunt de workshops met kleine groepen doen, maar ook met een hele congreszaal! Kijk voor meer informatie op differentdrums.nl.

Foto’s: Clickshots

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Different Drums. Meer informatie vind je in onze disclaimer

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Op bezoek bij NBC Experience 2017

Net als vorig jaar mocht ik ook dit jaar weer op bezoek bij het relatie- en klantevenement van het NBC Congrescentrum; NBC Experience. 

Lees verder

Cocktailmachine: ideaal voor drukke evenementen

Cocktails, heerlijk voor op een zomers evenement, maar wat als de bartenders de vraag niet aankunnen? Er bestaat een cocktailmachine, de Cocktailizer!

Lees verder
Zwevend vergaderen

Zwevend vergaderen in het bos

Effectief vergaderen doe je op een inspirerende plek. Als je echt iets bijzonders wilt doen, ga je met je team Skogsfloaten. Oftewel: zwevend vergaderen in het bos.

Lees verder

Een reactie plaatsen