Pubquiz Caravan

Organiseer een quiz op je evenement met de Pubquiz Caravan

14 mei 2018

Na de Karaoke Caravan is er nu ook een Pubquiz Caravan! Organiseer een mini-Pubquiz op je evenement, indoor of outdoor. Kies voor standaard vragen of vragen die aansluiten op je evenement.

De Karaoke Caravan vond ik ook al zo leuk bedacht. Kleinschalig en gezellig. Maar mocht karaoke niet zo passen bij je evenement of je bezoekers iets teveel schroom voelen om te gaan lallen, dan kun je ze altijd nog uitdagen een quiz te spelen.

Even ontspannen of juist als competitie

De omgebouwde caravan kun je inzetten als welkome ontspanning op een congres vol diepgang. Even de zaal uit, een totaal andere omgeving instappen en wat anders doen. Na de quiz kunnen ze waarschijnlijk weer eenvoudiger informatie opnemen.

Je kunt het natuurlijk ook juist inzetten als competitie. Laat bezoekers in teams tegen elkaar strijden voor een mooie prijs.

Pubquiz caravan buitenkant

De PubQuiz op maat

Helemaal leuk is dat de vragen aansluiten op je evenement. Op een congres kun je dit doen om te testen of ze de informatie goed hebben onthouden. Pak dit slim aan. En help je bezoekers om de informatie beter te onthouden. Zo zorg je ervoor dat jouw bezoekers bijvoorbeeld de 3 belangrijkste boodschappen van het evenement onthouden.

Om het helemaal af te maken, kun je de caravan (en de pakken van de quizmasters) laten aanpassen naar jouw huisstijl. Zie bijvoorbeeld hoe ze dat hebben gedaan voor Kinepolis in het filmpje hieronder.

Bezoekers trekken naar de stand

Je kunt de caravan natuurlijk ook inzetten op een stand om bezoekers te trekken. Geef een prijs weg waarmee ze in contact blijven met jouw bedrijf en zowel de winnaars als verliezers zullen jouw bedrijf niet snel meer vergeten.

Een duel streamen

Nog een idee: laat sprekers of bezoekers een duel met elkaar aangaan. Een op een of in teams. En live stream dit op een scherm. Dit kun je inzetten als ludieke start van een evenement en/of een start van een conversatie vervolgens op het podium met de deelnemers.

Je ziet het, er zijn genoeg toepassingen te bedenken! Kijk voor meer informatie op feestcaravan.nl.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Terugblik evenement met video

4 manieren om terug te blikken op je evenement

Hoe blik jij terug op een evenement? Doe meer dan de foto’s en slides delen. Lees 4 creatieve manieren hoe je dit kunt doen. 

Lees verder

Een tafelkleed van glasvezel

Geef je evenement een futuristisch tintje met dit tafelkleed van glasvezel.

Lees verder
Kunstwerk evenement in blacklight

Laat live een kunstwerk maken met blacklight

We schreven eerder dat je een kunstwerk kan laten maken tijdens je evenement. In het donker is dat alleen een beetje lastig. Maar daar is deze blacklight act een oplossing voor!

Lees verder

Een reactie plaatsen