Schilderen in 3D met Google Tilt Brush

17 mei 2016

Onlangs schreef ik over de LCD graffiti wall waarmee bezoekers van je evenement kunst kunnen maken met een digitale paintbrush op een scherm. Dankzij een nieuwe app van Google én een VR-bril, kun je 3D-kunstwerken schilderen. 

Zodra je de VR-bril opdoet, begeef je je in een zwarte ruimte. Je kunt vervolgens gaan schilderen, ook met materialen zoals sneeuw of vuur. Als je klaar bent, kun je je kunstwerk naar anderen sturen in high res of als GIF-bestand.

Toepassingen evenementen

Het lijkt erop dat je dit nu alleen individueel kan doen. Voor een evenement is dat iets minder interessant. Ik kan me zo voorstellen dat er gauw genoeg mogelijkheden komen om gezamenlijk een kunstwerk te maken. Als je met meerdere brillen naar één kunstwerk kan kijken, kunnen andere mensen in de ruimte meekijken hoe een kunstenaar aan de slag gaat. Of je kunt eventbezoekers door een afgerond kunstwerk heen laten lopen.

Kijk voor meer informatie op tiltbrush.com.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Hangmatten huren

Hangmatten als tropische verrassing

Geef je evenement een ontspannen en tropische uitstraling met kleurrijke en stevige hangmatten. Ideaal om het gesprek op te starten of juist om heerlijk te relaxen. 

Lees verder
Podcast over de Locatietour

Podcast: het succes van de Locatietour

We zijn gestart met een podcast! In deze eerste aflevering hoor je wat de succesfactoren zijn van de Locatietour. Zij werken vaak met een wachtlijst, dus wat doen zij nou zo goed?

Lees verder

Een portret in de vorm van een gedicht

Een foto van jezelf is leuk, maar wat dacht je van een gedicht over jezelf? Portretdichter Bert schrijft gedichten op basis van een persoonlijk interview.

Lees verder

Een reactie plaatsen