Opera comedy

Bijzondere combinatie: opera en standup comedy

Opera en standup-comedy, zo op het eerste oog lijkt het twee uitersten, totdat ik de show van Quirine Melssen bezocht. Zij combineert deze twee werelden in een bijzondere act. 

Opera voor beginners

Je hoeft geen kennis van opera te hebben voor deze show van de standup diva. De onderdelen van opera worden namelijk in de act toegelicht en dan op hilarische wijze. De stukjes opera die ze zingt zijn erg mooi, ze heeft echt een prachtstem. En is een heerlijk uitbundig persoon. Door de afwisseling van opera en standup comedy blijf je de hele show genieten. De gasten worden in de show betrokken. Door middel van interactiviteit verbindt Quirine de gasten onderling, maar ook aan haar en de aanwezige pianist. Gasten reageren op haar vragen tijdens het optreden en mogen met sommige stukken meezingen.

Spoiler alert! Geheel onverwacht begint de pianist te beatboxen en Quirine te rappen. Hilarish!

Opening en maatwerk

Ik heb veel gelachen tijdens het optreden dat ik vorige week bezocht. Dat ze trouwens in het Engels deed, maar ook in het Nederlands kan doen.  En ik kan nu met een beetje voorkennis de opera Orfeo ed Euridice bezoeken en het toch een beetje begrijpen.

Als je opzoek bent naar een unieke act voor je evenement met onverwachte elementen, dan kun je ook bij haar terecht. Je kan de standup diva inzetten als openingsact of presentatrice voor een congres. Ook is het mogelijk om haar een optreden op maat te laten maken.

Kijk op www.quirinemelssen.nl voor meer informatie.

Gerelateerde artikelen

Samira is oprichtster van EventGoodies en contentmarketeer. Ze struint het internet en evenementen af om eventplanners te inspireren met de mooiste innovaties en leukste goodies. Evenementen vernieuwen, mensen met elkaar verbinden en echt een geweldige en onvergetelijke dag bezorgen, dat is waar ze voor gaat.

Vragen of opmerkingen?