VR pod Sensiks

Stap in een andere wereld met de VR-cabine

Eigenlijk is het geen VR-cabine, maar een belevingscabine. Waar VR een onderdeel van is. De cabine zorgt ervoor dat je je in een andere wereld waant door meerdere zintuigen te prikkelen!

Ik hou van Virtual Reality (VR). Je bent even in een andere wereld en kunt zo allerlei dingen zien en ontdekken. De ontwikkelingen lijken zich steeds sneller op te volgen. Hoewel je in VR in een andere wereld lijkt te bevinden, ervaar je het eigenlijk alleen met zicht. Maar qua geur en atmosfeer, sta je nog steeds gewoon thuis. Of waar het ook maar is waar je je VR-bril hebt opgezet. Gelukkig zijn er slimme mensen hard aan het gewerkt geweest om de ervaring nog realistischer te maken. Zoals de mensen bij Sensiks.

Van VR-bril naar Sensory Reality Pod

In de Sensory Reality Pod, zoals ze hem zelf noemen, is de VR-bril maar éen onderdeel. Stel dat je in een filmpje je in een bos bevindt, dan ruik je ook een bijpassend geurtje en je voelt een briesje wind.

Ik stapte tijdens Bright Day ook in de cabine (zie vanaf 2:51 in onderstaande video) en daar stond het bos op een gegeven moment in brand. Toen rook ik niet alleen brandlucht, maar ik voelde ook hitte. Een hele bijzondere ervaring!

Custom made

De videos kunnen ook op maat gemaakt worden. Zo maakte Sensiks eerder een kokosbeleving voor een bedrijf die kokosdrankjes verkoopt. Ik vermoed dat je dan een strand bezoekt, met een tropisch muziekje, hitte voelt en de zee ruikt.

Elk filmpje duurt circa anderhalve minuut. Dus je bezoekers kunnen om de beurt even in een andere wereld stappen.

Kijk voor meer informatie op sensiks.com.

Gerelateerde artikelen

Samira is oprichtster van EventGoodies en contentmarketeer. Ze struint het internet en evenementen af om eventplanners te inspireren met de mooiste innovaties en leukste goodies. Evenementen vernieuwen, mensen met elkaar verbinden en echt een geweldige en onvergetelijke dag bezorgen, dat is waar ze voor gaat.

Vragen of opmerkingen?