VR pod Sensiks

Stap in een andere wereld met de VR-cabine

24 november 2017

Eigenlijk is het geen VR-cabine, maar een belevingscabine. Waar VR een onderdeel van is. De cabine zorgt ervoor dat je je in een andere wereld waant door meerdere zintuigen te prikkelen!

Ik hou van Virtual Reality (VR). Je bent even in een andere wereld en kunt zo allerlei dingen zien en ontdekken. De ontwikkelingen lijken zich steeds sneller op te volgen. Hoewel je in VR in een andere wereld lijkt te bevinden, ervaar je het eigenlijk alleen met zicht. Maar qua geur en atmosfeer, sta je nog steeds gewoon thuis. Of waar het ook maar is waar je je VR-bril hebt opgezet. Gelukkig zijn er slimme mensen hard aan het gewerkt geweest om de ervaring nog realistischer te maken. Zoals de mensen bij Sensiks.

Van VR-bril naar Sensory Reality Pod

In de Sensory Reality Pod, zoals ze hem zelf noemen, is de VR-bril maar éen onderdeel. Stel dat je in een filmpje je in een bos bevindt, dan ruik je ook een bijpassend geurtje en je voelt een briesje wind.

Ik stapte tijdens Bright Day ook in de cabine (zie vanaf 2:51 in onderstaande video) en daar stond het bos op een gegeven moment in brand. Toen rook ik niet alleen brandlucht, maar ik voelde ook hitte. Een hele bijzondere ervaring!

Custom made

De videos kunnen ook op maat gemaakt worden. Zo maakte Sensiks eerder een kokosbeleving voor een bedrijf die kokosdrankjes verkoopt. Ik vermoed dat je dan een strand bezoekt, met een tropisch muziekje, hitte voelt en de zee ruikt.

Elk filmpje duurt circa anderhalve minuut. Dus je bezoekers kunnen om de beurt even in een andere wereld stappen.

Kijk voor meer informatie op sensiks.com.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Duurzame oplossing: het goodiebag buffet

Een slim idee als je wel flyers wilt weggeven in een goodiebag, maar dit zo duurzaam mogelijk wilt doen.

Lees verder
Snapchat evenement

Snapchat inzetten? 2 to-do’s voor jouw evenement

Snapchat is niet meer alleen voor tieners. Ik geef je 2 manieren om Snapchat effectief in te zetten op jouw evenement.

Lees verder
Verschil sfeervideo en vlog

Het verschil tussen sfeervideo’s en een vlog

Wat is eigenlijk het verschil tussen een sfeervideo en een vlog? En wanneer kies je voor welke vorm? Daar krijg je in deze blog antwoord op.

Lees verder

Plaats een reactie