VeeJay: een DJ met gave video walls

Tijdens EvenementContact sprak ik met Geert van Veejay; een DJ die niet alleen muziek draait, maar ook voor gave visualisaties zorgt. Dat gaat een stapje verder dan mooie video’s op een scherm. 

Bij VeeJay kun je niet alleen terecht voor een DJ, maar zoals de naam al zegt, ook voor visualisaties. Er zijn veel soorten LED-schermen die je kunt inhuren, in allerlei soorten en maten. Je kunt je eigen animatie aanleveren, maar er is ook een bibliotheek van 1.000 animaties waar je uit kunt kiezen.

Video wall met DJ booth

De video walls vind ik vooral interessant. Zo is er een DJ booth waarbij zowel de voorzijde van de booth uit een scherm bestaat, als de muur achter de DJ. Slim bedacht, want vaak zie je een deel van de animatie niet, omdat de DJ-tafel ervoor staat. Zo kun je projecties mooi in elkaar laten overlopen. Ik vind het er mooi uitzien in ieder geval!

veejay

Je kunt ook een heel decor laten projecteren. Het is ongeveer hetzelfde idee als hierboven, maar dan grootser en met meer video-panelen.

ledvideowalldecor2

Kijk voor meer informatie op veejay.nl.

Touch DJ

Kijk ook even naar de site van Geert’s broer, de eigenaar van de Touch DJ. De Touch DJ is een doorzichtige, glazen draaitafel. Vooral voor wat kleinere evenementen is het leuk om dit in te huren. Daar kunnen mensen die geïnteresseerd zijn, live meekijken hoe het mixen van muziek in zijn werk gaat.

touch dj

Plaats een reactie