Workshop Dabke dansen

Workshop Dabke: feestelijk en verbindend

9 juli 2019

Je kent het vast wel, de Arabische volksdans waarbij je in een kring danst. Je kunt dit inzetten als workshop of energizer voor je evenement. Plezier verzekerd!

In tien minuten de basics leren

Tijdens de Locatietour Amersfoort kregen we in een kwartier een voorproefje van zo’n Dabke workshop, georganiseerd door Dreaming of Syria. Ik had de Dabke zelf al eens gedanst, maar moest toch weer even inkomen. Terwijl het redelijke simpele stapjes zijn. Tot je ineens nog wat extra instructies krijgt: je armen meebewegen en iets meer door de knieën gaan. Maar in tien minuutjes kent iedereen de basics. De workshop kun je doen in kleine groepjes vanaf 10, maar ook met grote groepen tot wel 300 personen.

De dans geeft ontzettend veel plezier en het zorgt voor verbinding. Je leert samen iets nieuws en omdat je in een grote kring dans, heb je echt het gevoel dat je het samen doet.

Een leuke bijkomstigheid is dat als je bezoekers na de workshop een keer op een feest komen waar de Dabke gedanst (al dan niet op vakantie), ze altijd weer aan jouw evenement terugdenken. Én mee kunnen doen!

Wil je liever een workshop met instrumenten? Kijk dan eens naar deze percussie workshop.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

flipbook

Flipbook: bewegend beeld vastleggen in een boekje

Ken je de flipbook nog? Een boekje waar je beweging ziet als je snel door de pagina’s bladert. Een leuk alternatief op een statische foto of online GIF-je.

Lees verder
toegankelijkheid van evenementen

Vlog: Het is slecht gesteld met de toegankelijkheid van evenementen

Ik val maar met de deur in huis. Veel evenementen zijn slecht toegankelijk voor mensen met een beperking. Gelukkig kunnen organisatoren en locaties het verbeteren met behulp van een nieuw boek.

Lees verder
Robotarm maakt slow-motion portretten

Goodies gespot online: robotarm maakt portretten

Deze maand in goodies gespot online: een robotarm die slow-motion portretten maakt en een opzetstukje voor een kraan die 98% water bespaart!

Lees verder

Een reactie plaatsen