Workshop Dabke dansen

Workshop Dabke: feestelijk en verbindend

9 juli 2019

Je kent het vast wel, de Arabische volksdans waarbij je in een kring danst. Je kunt dit inzetten als workshop of energizer voor je evenement. Plezier verzekerd!

In tien minuten de basics leren

Tijdens de Locatietour Amersfoort kregen we in een kwartier een voorproefje van zo’n Dabke workshop, georganiseerd door Dreaming of Syria. Ik had de Dabke zelf al eens gedanst, maar moest toch weer even inkomen. Terwijl het redelijke simpele stapjes zijn. Tot je ineens nog wat extra instructies krijgt: je armen meebewegen en iets meer door de knieën gaan. Maar in tien minuutjes kent iedereen de basics. De workshop kun je doen in kleine groepjes vanaf 10, maar ook met grote groepen tot wel 300 personen.

De dans geeft ontzettend veel plezier en het zorgt voor verbinding. Je leert samen iets nieuws en omdat je in een grote kring dans, heb je echt het gevoel dat je het samen doet.

Een leuke bijkomstigheid is dat als je bezoekers na de workshop een keer op een feest komen waar de Dabke gedanst (al dan niet op vakantie), ze altijd weer aan jouw evenement terugdenken. Én mee kunnen doen!

Wil je liever een workshop met instrumenten? Kijk dan eens naar deze percussie workshop.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Van gewone kiekjes naar 360 graden fotografie

Een evenement wil je het liefst laten vastleggen en meestal loopt er wel in ieder geval wel een fotograaf rond. Als je iets heel bijzonders wilt doen, kies dan voor 360 graden fotografie. 

Lees verder

TEDxAmsterdamED verrast haar congresbezoekers met een festival

Het ene moment zit je in een congreszaal, het volgende moment loop je via het podium een festival op. Wat was er precies te beleven en hoe kijkt de organisatie terug op dit idee?

Lees verder
Polsbandje met tokens

Handig: polsbandjes met afscheurbare tokens

Polsbandjes en muntjes in één, dat is handig! Zo kun je je bezoekers eenvoudig gratis consumpties geven, die ze zelf kunnen afscheuren van hun bandje.

Lees verder

Een reactie plaatsen