Is het kunst of is het snoep?

24 november 2016

Op beurzen krijg je weleens een rolletje pepermuntjes of een doosje chocolaadjes. Als je iets wilt dat mensen echt herinneren of bewaren, dan is er nog prachtige snoepkunst.

De Japanse snoepkunst Amezaiku

Amezaiku is een zijn Japanse snoepjes dat eigenlijk kunstwerkjes zijn.  Het komt oorspronkelijk uit China, waar het op festivals op straat werd verkocht. Nog steeds worden de snoepjes op festivals ter plekke gemaakt. Meestal maken ze voornamelijk dieren, maar je ziet steeds vaker ook andere varianten en figuurtjes verschijnen. Bekijk hier meer voorbeelden van Amezaiku-snoepjes.

Helaas hebben we Amezaiku nog niet kunnen vinden in Nederland. Hopelijk waait dat gauw over naar Nederland, zodat je het kan inzetten op een evenement.

Meer lollies als kunstwerk

Ook in New York is er een kunstenaar die prachtige lollies maakt. Van lollies in de vorm van planeten tot lollies met bekende schilderijen. Speciaal voor Halloween zijn er ook nog zombie-lollies. De kunstenaar verkoopt zijn lollies zelfs in een winkel in New York, LIQ NYC.

lollies-kunstwerkjes

De artistieke lollies van LIQ NYC koop je op Etsy. Leuk als relatiegeschenk, give-away op beurzen of  aan je bezoekers op een evenement!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Pop-up banner alternatief: de Triablock
Gadgets & Producten

Triablock: een creatief alternatief voor de pop-up banner

Wil je jezelf onderscheiden en wat anders dan een pop-up banner? Dan is deze opvallende Triablock wellicht iets voor jou!

Lees verder
Gadgets & Producten

Table Lights: Lichtshow aan tafel

Netwerken is weer helemaal in tegenwoordig. De netwerkborrels schieten je aan alle kanten om je oren. Vaak lijken ze allemaal op elkaar. Boring! Wil jij het eens anders aanpakken en een nieuwe tool inzetten om mensen met elkaar in contact te laten komen? Kijk dan eens naar de Table Lights. 

Lees verder
Organisatie

Volop inspiratie op EvenementContact

Op 12 februari bezocht ik voor het eerst het congres EvenementContact. Ik had geen idee wat ik moest verwachten, maar na een paar uur veel mensen gesproken te hebben, ging ik volop inspiratie weer naar huis.

Lees verder

Een reactie plaatsen