Is het kunst of is het snoep?

24 november 2016

Op beurzen krijg je weleens een rolletje pepermuntjes of een doosje chocolaadjes. Als je iets wilt dat mensen echt herinneren of bewaren, dan is er nog prachtige snoepkunst.

De Japanse snoepkunst Amezaiku

Amezaiku is een zijn Japanse snoepjes dat eigenlijk kunstwerkjes zijn.  Het komt oorspronkelijk uit China, waar het op festivals op straat werd verkocht. Nog steeds worden de snoepjes op festivals ter plekke gemaakt. Meestal maken ze voornamelijk dieren, maar je ziet steeds vaker ook andere varianten en figuurtjes verschijnen. Bekijk hier meer voorbeelden van Amezaiku-snoepjes.

Helaas hebben we Amezaiku nog niet kunnen vinden in Nederland. Hopelijk waait dat gauw over naar Nederland, zodat je het kan inzetten op een evenement.

Meer lollies als kunstwerk

Ook in New York is er een kunstenaar die prachtige lollies maakt. Van lollies in de vorm van planeten tot lollies met bekende schilderijen. Speciaal voor Halloween zijn er ook nog zombie-lollies. De kunstenaar verkoopt zijn lollies zelfs in een winkel in New York, LIQ NYC.

lollies-kunstwerkjes

De artistieke lollies van LIQ NYC koop je op Etsy. Leuk als relatiegeschenk, give-away op beurzen of  aan je bezoekers op een evenement!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Introverte eventbezoekers

Houd jij al rekening met introverte eventbezoekers?

Een derde tot de helft van de mensen is introvert. Dus ook een groot deel van jouw eventbezoekers. Zo zorg je dat zij ook veel uit een evenement halen!

Lees verder
Utrecht Region Pass voor evenementen

Locaties ontdekken met de Utrecht Region Pass

We mochten weer mee met de Locatietour om locaties te ontdekken in het centrum van Utrecht. Deze keer gingen we met het OV met een hele handige pas.

Lees verder
LED-lanyards

Communiceer met je bezoekers met LED-lanyards

Deze nieuwe lanyards van Crowdled zijn verlicht. Niet omdat het zo mooi is, maar vooral omdat het zo nuttig is. Je kunt je bezoekers bijvoorbeeld een seintje geven als er een nieuwe sessie begint.

Lees verder

Een reactie plaatsen