Servies natuurlijke grondstoffen

Duurzaam servies voor evenementen

Duurzaamheid is een steeds groter wordende trend bij het organiseren van evenementen. Zo ook het gebruik van biologisch afbreekbare of herbruikbare producten. Op EventSummit vond ik een duurzaam merk die je moet kennen. Zij leveren duurzaam servies voor evenementen.

Duurzaamheid op evenementen is een enorme trend en ik vind dit een geweldige vooruitgang, dus mijn voelsprieten werden geprikkeld toen ik langs de stand liep van BIOPLA. Hun producten zijn precies wat de eventbranche heel goed kan gebruiken en ook naar op zoek is.

Uitgebreide productlijn

BIOPLA ontwikkelt, produceert en verkoopt biologisch afbreekbare of herbruikbare producten om drank in te schenken en voedsel op te serveren of in te verpakken. Denk aan (koffie)bekers, borden, kommen, bestek, rietjes, tasjes en zelfs poncho’s. De producten kun je laten bedrukken met bijvoorbeeld je eigen logo. Bijzonder is dat dit bedrijf de enige is die PLA harde herbruikbare bekers op de markt heeft gezet. De producten zijn bedoeld voor grote evenementen, cateringbedrijven, scholen, universiteiten en ziekenhuizen.

Producten Biopla

Geen aardolie maar natuurlijke grondstoffen

BIOPLA staat voor biologisch en voor Poly Lactic Acid, oftewel melkzuur. Melkzuur uit mais of suikerbiet zijn de bouwstenen voor deze bijzondere producten. Er komen geen op aardolie gebaseerde grondstoffen aan te pas. Oprichters François Geeraerts en Sander Sels streven ernaar een enorme bijdrage te leveren om de afvalberg te verkleinen en een einde te maken aan de vervuiling van onze zeeën en oceanen.

Belangrijke rol voor eventmanagers

Wij als eventmanagers en opdrachtgevers kunnen hier een grote bijdrage aan leveren. Het aantal georganiseerde events groeit. Evenementen produceren enorm veel afval met bijvoorbeeld poncho’s, (koffie)bekers, borden, rietjes en bestek welke allemaal op de afvalberg verdwijnen. Door de producten van een organisatie zoals BIOPLA te gebruiken en ons afval te recyclen helpen wij de natuur een handje. Stimuleer je bezoekers mee te werken door ze bewust te maken van jouw keuzes en wat de gevolgen hiervan zijn.

Bekers Biopla

Kijk voor meer informatie en bestelmogelijkheden op biopla.be.

Ik ben Marijke den Heijer en heb eind 2016 de sprong in het diepe genomen en mijn bedrijf Den Heijer Events opgestart. Ik help succesvolle ondernemers met het organiseren van winstgevende workshops en events. Events organiseren is mijn passie. Altijd als er een event georganiseerd moest worden stond ik vooraan, zowel in mijn werk als privé. Het is zo heerlijk om nu, vanuit mijn eigen onderneming, met mijn enthousiasme, flexibiliteit en creativiteit bedrijven te kunnen helpen!

Vragen of opmerkingen?