Eetbare soepkommen, de nieuwste trend in Oost-Europa

13 september 2018

We hebben een nieuwe trend gespot; eetbare soepkommen. De soepkommen zijn zowel lekker als milieuverantwoord en handig in te zetten tijdens evenementen.

Maatschappelijk verantwoord

Met de eetbare soepkommen zet de trend voor maatschappelijk verantwoord ondernemen zich vrolijk voort. Het mooie van deze eetbare soepkom is dat hij in vergelijking met ander eetbaar servies veel makkelijker te maken is. Dit biedt mogelijkheden voor de inzet op jouw volgende evenement. Nu de kerstborrels en eindejaarsfeesten weer langzaam dichterbij komen, zijn de eetbare soepkommen ideaal om die overheerlijk wintersoepen in te serveren.

Soephoorns

De soepkommen, of liever gezegd soephoorns, vinden hun oorsprong in Oost-Europa. Hier vind je steeds meer soepbars waar je een gezonde soep-to-go haalt in een eetbare soephoorn. De eetbare soephoorns zijn nog niet eenvoudig te bestellen. Ze worden gemaakt van brood en worden daarom vaak home made gemaakt. Mijn advies is dan ook in gesprek te gaan met jouw cateraar als je deze soephoorns van brood wilt inzetten op jouw volgende evenement.

Minder belastend voor het milieu

Nog een prettige bijkomstigheid is dat het een hoop afwas en afval scheelt. Ben je geen broodeter? Geen probleem! De hoorns kunnen gewoon bij het GFT-afval en zijn daarmee een stuk minder belastend voor het milieu.

Volwaardige maaltijd

Zoals gezegd worden de soephoorns gemaakt van brood. Het mooie hiervan is dat jehet gemakkelijk op smaak kunt brengen met verschillende kruiden, passend bij de soep die erin geserveerd wordt. Hierdoor ontstaat niet alleen een betere smaakbeleving, maar wordt de soep in soephoorn ook echt een volwaardige maaltijd. Dit vind ik persoonlijk heel fijn, aangezien ik een sneetje brood bij de soep altijd heerlijk vind. Met deze soephoorns is dat probleem in 1 klap opgelost!

Serveer jij binnenkort soep in een eetbare soephoorn?

Via Spotting The Cool

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Mobiel brainstormen
Locaties

Mobiel brainstormen in een caravan

Ben jij een intern evenement aan het plannen en wil je eens afwijken van de standaard locaties? Wat dacht je van de Caravan2Business! Het hutje op de hei, 2.0! 

Lees verder
4D zaal
Entertainment

4D-film: een spectaculaire attractie met 20 effecten

Tegenwoordig kun je films ook in 4D bekijken. Nou ja, kijken… Ervaren is een beter woord. Je stoel beweegt mee, je ruikt geuren en je voelt zelfs wind en regen!

Lees verder
Entertainment

Drone races op je evenement: hoe zet je dit in?

Een drone race inzetten op je evenement zorgt waarschijnlijk voor veel reuring. Maar hoe kun je dit inzetten en waar moet je op letten?

Lees verder

Een reactie plaatsen