Future Food doolhof, de beslisboom die leidt het hapje van jouw toekomst

18 oktober 2018

Een beslisboom waar je bezoekers van je evenement antwoord geven op toekomstgerichte vragen met de uitkomst: het passende hapje van jouw toekomst. 

Future food?!

De beslisboom, ofwel het Future Food doolhof, bevat diverse vragen waar je bezoekers antwoord op dienen te geven. Aan de hand van kleine vragen navigeert de bezoeker zich door het doolhof tot een eindsituatie met bijbehorend eten (als hij of zij geluk heeft). Onderweg krijgen ze bij elke splitsing keuzes voorgeschoteld over hoe zij denken over de toekomst. Elke keuze leidt tot een nieuwe stelling of vraag. Er worden diverse scenario’s geschetst. Deze scenario’s zijn zowel realistisch, utopisch, dystopisch of pure horror. De uiteindelijke uitkomst is een toekomstscenario gebaseerd op hun keuzes met een filmtip. Daarbij hoort ook de verwijzing naar een passende hapje dat de bezoeker kan ophalen bij het cateringspunt.

Future Food Doolhof: scenarios

Wat is jouw toekomst?

Het Future Foods doolhof is geschikt voor beurzen, congressen of evenementen. Er kunnen tot 400 personen kennismaken met de toekomst van het eten door het voedseldoolhof te doorlopen.

Bezoekers worden aan het denken gezet, dienen keuzes te maken en komen met elkaar in gesprek over diverse maatschappelijke situaties. Een interactieve activiteit dat mooi aansluit bij de cateringtrend om andere voeding te serveren op evenementen. Wat is jouw toekomst? Dat klinkt zweverig, maar komt concreet tot uiting door het doorlopen van de beslisboom.

De mogelijke scenario’s

Om een idee te krijgen bij de mogelijk vragen en de scenario’s deel ik hieronder een voorbeelden. Als je kiest voor een utopisch scenario en groene eiwitten dan kom je uit bij een hapje vlees van ongewenste dieren. Denk hierbij aan de Schiphol-gans of de lokale plaag rivierkreeften.

Ook vanuit een dystopisch scenario kom je hierop uit. Wanneer de samenleving ineenstort vanwege klimaatcrisis en je zelf op jacht moet naar je avondeten, dan ben je ook aangewezen op wat de lokale natuur je te bieden heeft.

Meer weten over de mogelijkheden van het nieuwe cateringconcept Future Food doolhof? Neem dan contact op met Eat Art Collective en kijk voor bedrijfsinformatie en andere concepten op eatartcollective.nl.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Organisatie

TEDxAmsterdamED verrast haar congresbezoekers met een festival

Het ene moment zit je in een congreszaal, het volgende moment loop je via het podium een festival op. Wat was er precies te beleven en hoe kijkt de organisatie terug op dit idee?

Lees verder
Bloemenmuur
Organisatie

Bloemen op je evenement? Van vaasje naar muur

Wil jij een beetje groen op je evenement? En een mooie sfeer creëren? Laat dan een muur maken van echte rozen.

Lees verder
Gadgets & Producten

Met dit oplaadstation zijn je bezoekers altijd mobiel bereikbaar

Als eventmanager denk je altijd mee met je gast, deelnemer, bezoeker of publiek. Tegenwoordig bezoekt eigenlijk niemand meer een event zonder telefoon of tablet. En er is niets frustrerender voor je gasten als ze nog maar een paar procent ‘batterij hebben’. Gelukkig is er het mobiele oplaadstation Charge to go! 

Lees verder

Een reactie plaatsen