Hapjes op een bijzondere manier presenteren? Zo doe je dat!

13 december 2016

Het eten op een evenement moet niet alleen goed smaken, de presentatie is ook belangrijk. Verras je bezoekers met deze bijzondere ideeën om hapjes te presenteren.

Soep in reageerbuisjes

Heb jij een evenement dat met gezondheid of het lab te maken heeft? Serveer dan soepjes of gazpacho in reageerbuisjes. Heel simpel en het ziet er nog leuk uit ook!

soep-reageerbuis

Donutmuur

Wil je iets zoetigs uitdelen zoals een donut? Maak dan slim gebruik van de vorm en hang de donuts op aan een muur. Het ziet er feestelijk uit en het glazuur blijft mooi in tact.

donutmuur

Foto: @agoodaffairanna

Eetbare ballonnen

Deze ballonnen zijn eetbaar en smaken naar appel! Je moet eerst de helium eruit zuigen (en ja, dat levert hilarische stemmetjes op) en dan kun je de ballon zelf opeten. Zowel de ballon als het touwtje zijn van appels gemaakt.

eetbare-ballon

Bekijk deze site voor meer aparte toetjes, zoals een mini-tuintje in glas.

Openvouwende bloem

Ken je dit filmpje nog? Na het schenken van een roomsausje opent de chocoladebolletje zich als een bloem open.

Wat je met chocola kunt doen, kan blijkbaar ook met marshmallows!


Sommige ideeën zijn wat bewerkelijker dan de andere. Vraag bij de eventlocatie wat de mogelijkheden zijn. Kunnen zij ook iets bijzonders doen met de catering of moet je iemand inhuren? Het is niet altijd toegestaan om een externe cateraar in te zetten, maar misschien kun je wel afspraken dat je alleen voor bijvoorbeeld het dessert iemand inhuurt.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Huiskamerconcert

Zet de toon met een huiskamerconcert

Bijna iedereen op de eerste rij. Met een exclusief huiskamerconcert voeg je een uniek programmaonderdeel toe. Weer eens wat anders dan een coverband of saxofonist.

Lees verder

TEDxAmsterdamED verrast haar congresbezoekers met een festival

Het ene moment zit je in een congreszaal, het volgende moment loop je via het podium een festival op. Wat was er precies te beleven en hoe kijkt de organisatie terug op dit idee?

Lees verder

3x Inspiratie van musea en tentoonstellingen

Als eventmanager kun je veel plekken inspiratie vinden voor de inrichting van je evenement of beurs. Kijk bijvoorbeeld eens naar musea en tentoonstellingen. 

Lees verder

1 gedachte over “Hapjes op een bijzondere manier presenteren? Zo doe je dat!”

Een reactie plaatsen