Servies natuurlijke grondstoffen

Servies van natuurlijke grondstoffen

15 maart 2018

Duurzaamheid is een steeds groter wordende trend bij het organiseren van evenementen. Zo ook het gebruik van biologisch afbreekbare of herbruikbare producten. Op EventSummit vond ik een duurzaam merk die je moet kennen.

Duurzaamheid op evenementen is een enorme trend en ik vind dit een geweldige vooruitgang, dus mijn voelsprieten werden geprikkeld toen ik langs de stand liep van BIOPLA. Hun producten zijn precies wat de eventbranche heel goed kan gebruiken en ook naar op zoek is.

Uitgebreide productlijn

BIOPLA ontwikkelt, produceert en verkoopt biologisch afbreekbare of herbruikbare producten om drank in te schenken en voedsel op te serveren of in te verpakken. Denk aan (koffie)bekers, borden, kommen, bestek, rietjes, tasjes en zelfs poncho’s. De producten kun je laten bedrukken met bijvoorbeeld je eigen logo. Bijzonder is dat dit bedrijf de enige is die PLA harde herbruikbare bekers op de markt heeft gezet. De producten zijn bedoeld voor grote evenementen, cateringbedrijven, scholen, universiteiten en ziekenhuizen.

Producten Biopla

Geen aardolie maar natuurlijke grondstoffen

BIOPLA staat voor biologisch en voor Poly Lactic Acid, oftewel melkzuur. Melkzuur uit mais of suikerbiet zijn de bouwstenen voor deze bijzondere producten. Er komen geen op aardolie gebaseerde grondstoffen aan te pas. Oprichters François Geeraerts en Sander Sels streven ernaar een enorme bijdrage te leveren om de afvalberg te verkleinen en een einde te maken aan de vervuiling van onze zeeën en oceanen.

Belangrijke rol voor eventmanagers

Wij als eventmanagers en opdrachtgevers kunnen hier een grote bijdrage aan leveren. Het aantal georganiseerde events groeit. Evenementen produceren enorm veel afval met bijvoorbeeld poncho’s, (koffie)bekers, borden, rietjes en bestek welke allemaal op de afvalberg verdwijnen. Door de producten van een organisatie zoals BIOPLA te gebruiken en ons afval te recyclen helpen wij de natuur een handje. Stimuleer je bezoekers mee te werken door ze bewust te maken van jouw keuzes en wat de gevolgen hiervan zijn.

Bekers Biopla

Kijk voor meer informatie en bestelmogelijkheden op biopla.be.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Eventlocatie tenten

Een eventlocatie bestaande uit tenten

Deze eventlocatie bestaat uit alleen maar tenten. Een vaste locatie, in het bos midden in het land. Ideaal voor een bedrijfsfestival of -feest.

Lees verder

Je eigen afbeelding op koffieschuim, zonder barista

Barista’s doen het vaak wel goed op evenementen. Het is vooral leuk als ze figuurtjes maken in het schuim. Tegenwoordig kun je ook je eigen afbeelding of tekst laten printen op het koffieschuim. 

Lees verder

Standbouw van pop-up pallets

Inhaken op de trend van duurzaamheid en fairtrade produceren. Met pallets kun je veel, heel veel. Val op! Complete interieurs en standbouw met een unieke en creatieve uitstraling.

Lees verder

Een reactie plaatsen