Bobbles: grappige poppetjes met je eigen gezicht

Dankzij de ontwikkelingen in 3D-printing komen er steeds meer leuke ‘goodies’ op de markt, die je ook kunt inzetten op je evenement. Zoals de Bobbles.

BobbleShop

De BobbleShop is een tool waarmee je Bobbles kunt printen. Dit zijn kleine poppetjes met een groot hoofd in allerlei variaties. De ‘shop’ bestaat uit een fotocabine en een monitor. Eventbezoekers kunnen hun eigen gezicht laten scannen in de fotocabine.

Vervolgens kun je via de monitor je poppetje een leuke outfit geven. Een paar dagen later krijg je je Bobble thuisgestuurd.

Wat maakt dit bijzonder?

Net als we vertelden bij de selfie-poppetjes van Momentize, is dit een geweldige relatiegeschenk. Waarom? Omdat mensen dit bewaren. Je kunt dit niet zomaar in de winkel kopen of ergens bestellen, dus een selfie-poppetje gooi je niet snel weg.

Wat een nadeel lijkt, maar ook z’n voordelen heeft: de mensen kunnen niet gelijk het poppetje meenemen. Het moet eerst nog geprint worden. Enkele dagen na het evenement kom je dus nog eens onder de aandacht met je merk. Maak het helemaal af met een mooie verpakking en brief in jouw huisstijl.

Daarnaast zorgen deze schattige poppetjes en de techniek erachter dat mensen nieuwsgierig zijn en even gaan kijken bij de BobbleShop. Een goede manier om aandacht te trekken op de stand bijvoorbeeld!

Ik als heksje

Op Festivak 2017 kwam ik de BobbleShop tegen. En ik mocht een foto maken en een outfit uitkiezen. Een paar weken later ontving ik mijn mini-me! Hieronder zie je het resultaat.

A post shared by EventGoodies (@eventgoodies) on

Update 21 februari 2019

We zijn bijna twee jaar verder en er zijn wat leuke ontwikkelingen. Als een bezoeker in de Bobbleshop zijn gezicht heeft laten scannen, kunnen zij achteraf zijn eigen poppetje maken en bestellen. Nog leuker is dat je bezoekers ook een poppetje kan geven op basis van een pasfoto. Ze hoeven dan dus niet pas op je evenement hun gezicht te scannen. Je kunt vooraf om een foto te vragen. Geef bijvoorbeeld als reden dat dit voor de badge of eventapp is. Op het evenement geef je iedereen dan z’n eigen poppetje cadeau! Supertof!

Kijk voor meer informatie op bobbleshop.nl.

Plaats een reactie