3x Inspiratie van musea en tentoonstellingen

4 augustus 2016

Als eventmanager kun je veel plekken inspiratie vinden voor de inrichting van je evenement of beurs. Kijk bijvoorbeeld eens naar musea en tentoonstellingen. 

Mini-bioscoopjes

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vrolijk gekleurde, houten, half open mini-bioscoopjes die in de State Museum Hermitage in Rusland stonden? Niet alleen een mooie eyecatcher, maar ook een leuke en goede manier om meerdere video’s te tonen in één ruimte.

Foto van Ira Koers + Roelof Mulder
Foto (ook in header) van Ira Koers + Roelof Mulder

Mini-tentoonstelling

Je kunt ook een mini-tentoonstelling neerzetten, bijvoorbeeld met de geschiedenis van het bedrijf of het evenement, met foto’s en leuke quotes en feitjes. Wat ik leuk vind aan dit idee (uit 1965!) is dat het niet verstopt zit in een zaaltje, maar onderdeel is van de vloer. Je haalt mensen ook even in een andere sfeer, helemaal als je het goed weet te verlichten. Verras ze met mooie visuals en verlichting, zodat ze met een grote glimlach er weer uitlopen!

tentoonstelling

Wil of kan je niets ophangen, dan kun je het natuurlijk ook gewoon met balken werken, zoals het voorbeeld hieronder.

tentoonstelling-design

Vergrote Polaroidfoto of View-Master

Wil je graag foto’s op een opvallende manier laten zien? Gewoon voor de sfeer, een foto van het team of iets in combinatie met tekst? Wat dacht je van een vergrootte Polaroid-achtig frame met verlichting?

Wij konden dit idee niet kant-en-klaar vinden om te huren of kopen, maar wellicht kan jouw standbouwer iets voor je maken.

polaroid-verlicht

Ken je de View-Master nog? Die kun je ook uitvergroten, zoals op het voorbeeld hieronder.

view-master

Op onze Pinterest-pagina vind je nog veel meer inspiratie!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

escape room op kantoor

Organiseer een escape room bij jou op kantoor

Een escape room organiseren bij jou op kantoor? En ook nog eens een boodschap overbrengen? Dat kan met een op maat gemaakte escape ervaring door Escape2Change.

Lees verder
Netwerkspel bingo

Met bingo veel mensen in korte tijd verbinden

Op een ontspannen en laagdrempelige manier netwerken met behulp van een bingokaart. Hiermee stel je originele, grappige maar ook serieuze vragen aan elkaar. Ik probeerde het uit!

Lees verder
Interactieve voetbalmuur

Spellen spelen met interactieve voetbalmuur

Deze interactieve voetbalmuur kwam ik onlangs tegen bij een eventlocatie. Ik ging even zoeken en zag dat het ook te huur is voor evenementen. Je kunt er allerlei spellen mee spelen.

Lees verder

Plaats een reactie