Data verzamelen via een slimme armband

16 maart 2017

Tag-on maak het mogelijk om middels een armbandje het gedrag van bezoekers te meten. Het resultaat? Meer inzicht en een hogere ROI. 

Tegenwoordig delen we steeds meer en vooral vaker kennis en informatie met elkaar. De deeleconomie is de oorzaak hiervan en we raken er steeds meer vertrouwd mee. De mogelijkheden om dit te bereiken worden ook steeds beter en makkelijker in gebruik. Dankzij steeds slimmere technologie (big data) kunnen personen nog sneller met elkaar in verbinding worden gebracht.

Ook smartphones worden steeds vaker gebruikt op evenementen. Bedrijven spelen hier slim op in door event apps te ontwikkelen. Met behulp van apps wordt de betrokkenheid van deelnemers vergroot.

Eenvoudig informatie ontvangen

De Tag-on gaat nog een stapje verder, het enige wat deelnemers hoeven te doen om hun eigen informatiepakket te verkrijgen is hun armband scannen en daarmee een opt-in afgeven. Stel je voor dat je net een inspirerende lezing hebt gevolgd en meer wilt weten over het onderwerp. De chip in de armband wordt gelezen door de scanner die vervolgens de gegevens opslaat. De partij die de lezing heeft gegeven ontvangt direct na het evenement de volledige informatie in een Excel-bestand. Eenvoudig en snel!

Voordeel voor alle betrokken partijen

Exposanten behouden hun focus op de gesprekken en hoeven zich niet meer bezig te houden met het innemen van visitekaartjes en gegevens van de bezoeker. De drempel voor de bezoekers is lager om die gegevens te delen, omdat zij zelf de macht hebben om de armband te laten scannen in ruil voor informatie. Niet alleen exposanten, maar ook presentatoren van workshops en lezingen weten precies wie daadwerkelijk aanwezig was bij de sessie en of de persoon interesse heeft. Belangrijke informatie van leads zijn direct beschikbaar. De organisator van een beurs of congres ontvangt specifieke inzichten in het gedrag van de bezoekers en in de prestatie van deelnemende exposanten en presentatoren.

Kijk voor meer informatie op tag-on.nl.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Polsbandje met tokens

Handig: polsbandjes met afscheurbare tokens

Polsbandjes en muntjes in één, dat is handig! Zo kun je je bezoekers eenvoudig gratis consumpties geven, die ze zelf kunnen afscheuren van hun bandje.

Lees verder
Foodtruckfestival

Organiseer je eigen foodtruckfestival met Rrrollend

Wil jij je eigen foodtruckfestival organiseren, maar zie je er als een berg tegenop? Laat het festival Rrrollend het dan gewoon voor jou op maat maken.

Lees verder
online stemmen tools

Laat je publiek online stemmen: 4 tools

Een (kennisdelings)evenement is op z’n best als er tweerichtingsverkeer is. Online stemtools kunnen daarbij een heel handig middel zijn om de mening van het publiek te vragen en de spreker daarop te laten inspelen. Er verschijnen steeds meer handige stemtools die je kunt inzetten. Ik zet er een aantal op een rijtje.

Lees verder

Een reactie plaatsen