De voor- en nadelen van een digitale goodiebag

10 mei 2016

Tegenwoordig kun je een goodiebag ook digitaal versturen. De voor- en nadelen op een rij! 

EventBaxx is een van de leveranciers van digitale goodiebags. Zij wonnen onlangs een prijs voor de beste eventtechnology startups. Je kunt onder andere ook terecht bij Virtual EventBags. Met een digitale goodiebag krijgen bezoekers aanbiedingen en weggevers per mail.

De voordelen

Er zijn een aantal voordelen van zo’n digitale goodiebag ten opzichte van eentje die je bij de uitgang op een evenement uitgereikt krijgt:

  • Het scheelt heel veel geld voor de sponsoren, qua druk- en verzendkosten,
  • Veel van de materialen in een goodiebag worden weggegooid, zeker de flyers, dus het is beter voor het milieu om dit digitaal te doen,
  • Het scheelt voor de organisatie veel tijd om de goodiebags voor te bereiden,
  • Bij een digitale goodiebag heb je inzicht in het open- en klikgedrag van de lezers.
digitale-goodiebag-eventbaxx
Dashboard Eventbaxx

De nadelen

Het klinkt erg handig, maar er zitten ook wat nadelen aan:

  • Het leuke van een give away is dat mensen het bewaren en bijvoorbeeld op hun bureau neerzetten. Dat ontbreekt natuurlijk bij een digitale versie van de goodiebag,
  • Sommige (of veel!) mensen kijken uit naar de goodiebag aan het einde van de dag. Het wordt actief uitgereikt als je de deur uitloopt. Onderweg in de trein of eenmaal thuis kijk je even wat er allemaal in zit. Daarentegen is de kans dat de digitale goodiebag (dus mail) geopend wordt door de lezers is een stuk kleiner en het kan zelfs in de SPAM-folder belanden.

Tips

Je zou natuurlijk ook een combinatie kunnen maken. Dat je leuke give aways fysiek weggeeft en dat je de flyers, coupons en interessante content digitaal verstuurd.

Ik zou er in elk geval voor zorgen dat je echts iets van toegevoegde waarde in de goodiebag stopt. Toen ik voor het eerst over de digitale goodiebag hoorde, en dat is al wat jaartjes geleden, was ik niet zo enthousiast. Dat komt vooral omdat de voorbeelden vaak bestaan uit een mail vol aanbiedingen en kortingsacties. En een goodiebag is naar mijn idee niet hetzelfde als een kortingsboekje 😉

Zorg dus voor leuke items die niet direct in de prullenbak belanden, maar mensen willen bewaren. Dat geldt ook voor de digitale versie. Ik zou zeggen; laat je sponsoren liever een goede ebook weggeven, een interessante video of onderzoek, dan een kortingsactie.

 

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Gadgets & Producten

Table Lights: Lichtshow aan tafel

Netwerken is weer helemaal in tegenwoordig. De netwerkborrels schieten je aan alle kanten om je oren. Vaak lijken ze allemaal op elkaar. Boring! Wil jij het eens anders aanpakken en een nieuwe tool inzetten om mensen met elkaar in contact te laten komen? Kijk dan eens naar de Table Lights. 

Lees verder
Same Height Shoes feest
Organisatie

Iedereen is even lang met deze ‘same height shoes’

Met deze schoenen is iedereen even lang. Zo kunnen je eventbezoekers elkaar recht in de ogen aankijken. Het ziet er grappig uit, maar het is best een bijzonder idee!

Lees verder
Entertainment

Eenvoudig foto’s delen met de PhotoTap polsband

Als bezoeker word je continu geprikkeld op een evenement. Je komt andere mensen tegen, er is muziek, eten en drinken, je wordt op bepaalde tijden ergens verwacht. Kortom, een bezoeker wordt continu afgeleid en ziet waarschijnlijk niet jouw mooie banners, logo’s of boodschap voorbij komen. Gelukkig is er het handige apparaatje PhotoTap.

Lees verder

Een reactie plaatsen