Rolstoelbank

Deze rolstoelbank biedt zitplaatsen en zorgt voor interactie

21 oktober 2019

De rolstoelbank is een bankje dat je aan een rolstoel is bevestigd. Het biedt niet alleen zitplaatsen aan, maar zo is een praatje maken met elkaar een stuk eenvoudiger.

Bewust zijn over de toegankelijkheid voor mensen met een beperking is stap één. Daadwerkelijk ook zorgen dat je evenement toegankelijk is, is een tweede. Als we kijken naar rolstoelgebruikers, dan is het niet alleen fijn dat ze zich goed kunnen verplaatsen, maar ook dat ze echt mee kunnen doen. Dat betekent ook dat ze mee kunnen praten met andere bezoekers. En dat is lastig als iedereen staat, zeker als het heel rumoerig is. Dit filmpje maakt pijnlijk duidelijk hoe dat soort situaties gaan.

Gelukkig heeft Ongeremd daar een fantastische oplossing voor bedacht.

Uitschuifbaar en bevestigd aan wiel

Met de rolstoelbank zitten zowel rolstoelgebruikers als niet-rolstoelgebruikers op ooghoogte. Dit praat een stuk makkelijker! Het bankje is uitschuifbaar en is bevestigd aan een wiel.

Het product is nog een prototype en zit nog in een ontwikkelingsfase. Maar ik hoop dat het gauw beschikbaar is. Als organisator kun je dit bijvoorbeeld uitlenen op een evenement.

Wil je nu alvast stappen kunnen zetten om jouw evenement toegankelijker te maken? Lees dan deze 3 tips luister naar de podcast over het volledig toegankelijke festival JIJ & IK.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

zet niet zomaar een goodie in

Ben je enthousiast geworden over deze blog en wil je dit idee direct inzetten? Super! Maar...

Is het wel de juiste investering voor jouw evenement?
tip

Misschien vind je dit ook interessant

Samira en Daan bezoeken Horecava 2019

Vlog: goodies spotten op duurzame Horecava

Wij bezoeken graag beurzen om inspiratie op te doen en goodies te spotten. Wat ons bezoek dit keer extra interessant maakte is dat Horecava voedselverspilling tegenging. 

Lees verder

Goodies gespot online: krijtshirts en Beerjet

We hebben weer wat toffe goodies gespot online. Nog niet te bestellen, maar dat is een kwestie van tijd! Dit keer onder andere krijtshirts en een biertap die 6 biertjes tegelijk tapt.

Lees verder

Duurzame oplossing: het goodiebag buffet

Een slim idee als je wel flyers wilt weggeven in een goodiebag, maar dit zo duurzaam mogelijk wilt doen.

Lees verder

Plaats een reactie