Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

Geen tolk meer nodig met deze innovaties

26 mei 2016

Soms heb je evenementen waar je niet iedereen voor kan uitnodigen, omdat er bijvoorbeeld een taalbarrière is. Dankzij slimme innovaties hoort dat straks tot het verleden. 

Handschoen zet gebarentaal om in spraak en tekst

Onlangs kwam ik twee artikelen tegen over een vergelijkbaar product; een handschoen die gebarentaal kan omzetten naar spraak en tekst. Iemand die gebarentaal spreekt kan de slimme handschoenen om doen. Vervolgens worden de handgebaren via sensoren omgezet naar spraak en via een luidspreker afgespeeld. Ook zijn er ontwikkelingen waarbij de boodschap via tekst (sms of e-mail) en wifi direct kan worden verstuurd.

De ontwerper van onderstaande handschoen wil ook experimenteren met verschillende talen.

gebarentolk-innovatie

In onderstaande video zie je hoe de handschoen werkt. Deze handschoen is ontworpen door twee studenten aan de Universiteit van Washington.

Oordopje vertaalt live een vreemde taal

Een andere interessante innovatie zijn deze oordopjes die live een vreemde taal omzetten in je eigen taal. Ideaal, want zo kun je met iedereen soepel communiceren. Op dit moment werken de oordopjes alleen nog 1:1, maar ik kan me goed voorstellen dat er de komende jaren gewerkt wordt aan een mogelijkheid om bijvoorbeeld als spreker meerdere mensen te kunnen bereiken. Dan kan het dus ook ingezet worden op internationale congressen bijvoorbeeld.

Mooie ontwikkelingen dus en natuurlijk niet alleen voor evenementen, maar voor allerlei situaties.

 

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Mozaiek met foto's

Goodie gespot online: mozaïek met foto’s en een VR-bril met geuren

Deze maand hebben we weer hele gave goodies gespot! Zoals een Mozaïk Photo Booth, een intelligente wc en een VR-bril met geuren.

Lees verder

Mijn favoriete locaties zijn niet alleen mooi en praktisch…

De afgelopen jaren heb ik verschillende evenementen mogen organiseren. Van kleine roundtables met CEO’s tot congressen van 100 á 200 man. Bij nieuwe evenementen vraag ik me weer af; welke locatie past het best bij het evenement en de mensen die we hiervoor uitnodigen? 

Lees verder
Interactieve voetbalmuur

Spellen spelen met interactieve voetbalmuur

Deze interactieve voetbalmuur kwam ik onlangs tegen bij een eventlocatie. Ik ging even zoeken en zag dat het ook te huur is voor evenementen. Je kunt er allerlei spellen mee spelen.

Lees verder

Plaats een reactie