Circulaire sinaasappelbar

Innovatie gespot: circulaire sinaasappelbar

30 september 2019

Een verse jus d’orange uit een beker gemaakt van sinaasappelschillen. De beker wordt voor je neus gemaakt met een 3D-printer. We kwamen meer innovaties tegen.

In onze maandelijkse rubriek ‘Innovaties gespot’ delen we gave innovaties die in de toekomst interessant kunnen worden voor evenementen. Ze zijn dus niet altijd al te koop, te huur of gericht op de zakelijke markt.

Circulaire sinaasappelbar

Een verse jus d’orange gaat er vaak wel in. Lekker bij een ontbijt of lunch op een evenement. Vaak is er een machine aanwezig en dan zie je de sinaasappelschillen zich opstapelen. Je kunt het bij het GFT gooien, maar met deze juicebar maak je van de schillen een 3D-geprinte beker. Gaaf!

Feel the Peel sinaasappelbar

Een einde aan rijen en muntjes?

Je wilt voorkomen dat bezoekers lang in de rij moeten staan. Voor hapjes en drankjes zijn er al allerlei dingen verzinnen. Zoals muntjes of betalen met een RFID. Dit maakt de rij alleen niet korter. Mensen moeten nog steeds hun bestelling doorgeven – met soms luide muziek op de achtergrond – en wachten tot ze hun eten of drinken krijgen. Je kan ook mensen laten bestellen en betalen via een app. Dit idee is op zich niet nieuw. We schreven hier al een paar jaar geleden over. Nu is er een bedrijft CM.com die met iets vergelijkbaars komt. Het is al op Lowlands getest en volgend jaar testen ze het op de Dutch Grand Prix. Hopelijk gaat daarna het balletje rollen, zodat bezoekers (en wijzelf!) lekker snel en makkelijk onze bestelling kunnen doen.

LiFi: licht met wifi

Er komen binnenkort lampen aan die data via licht kunnen verspreiden. Zo heb je sneller internet. LiFi heet het. Even een stukje technisch: de datasnelheid is 250 Mbps en daarmee kun je 30 full HD video’s tegelijk live streamen las ik bij Bright. Wordt dit dan eindelijk een oplossing voor snel internet op evenementen? Dat is tot nu toe nog altijd een uitdaging.

Zoek jij iets voor jouw evenement?

De rubriek ‘Innovatie gespot’ is vooral om je te inspireren. Ben je op zoek naar een product wat je direct kunt inzetten op jouw evenement? Wij denken graag met je mee. Vul dit formulier in en wij verwijzen je door met leveranciers in ons netwerk.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Terugblik 2018

Tijd om terug te blikken op 2018

Dit is een mooi moment om terug te blikken op afgelopen jaar. Op onszelf en de ontwikkelingen, maar natuurlijk vooral ook op goodies. Wat heeft 2018 ons gebracht?

Lees verder
Goodies spotten Locatietour

Goodies spotten bij de Locatietour

Op de Locatietour kun je niet alleen toffe locaties ontdekken, maar we doen er ook altijd genoeg inspiratie op. Het was weer tijd om goodies te spotten!

Lees verder

Een virtual host als aandachtstrekker op de beurs

Hoe zorg je nou dat beursbezoekers je stand niet voorbij lopen als de standbemanning net even in gesprek zijn? Zet een Virtual Host in! 

Lees verder

Een reactie plaatsen