Innovatie gespot: opblaasbare selfies, eetbare zakjes en vuurvazen

27 mei 2019

We hebben weer wat gave innovaties ontdekt. Opblaasbare poppetjes met je eigen gezicht, eetbare zakjes water en vazen waarmee je vuur kan blussen. Wow!

In onze maandelijkse rubriek ‘Innovaties gespot’ delen we gave innovaties die in de toekomst interessant kunnen worden voor evenementen. Ze zijn dus niet altijd al te koop, te huur of gericht op de zakelijke markt.

Een opblaasbare mini-me

Bij Event Inspiration zagen we deze hilarische opblaasbare poppetjes, gebaseerd op je eigen foto. Hoe tof is dat? Het is van 25inch. Je kunt een foto uploaden, een outfit en accessoires kiezen en dan krijg je je selfie opgestuurd. Ook als organisatie kun je dit weggeven aan je bezoekers of medewerkers. Vooraf als uitnodiging of achteraf als bedankje. Met een beetje creativiteit kun je hier hele leuke dingen mee doen en toepassingen voor verzinnen waardoor je de selfies onderdeel maakt van het evenement of fotomoment.

Opblaasbare selfie

Eetbare zakjes water

Jaren geleden las ik al eens dat er eetbare waterzakjes zijn uitgevonden. Eindelijk heb ik nu ook een bedrijf gevonden (Notpla) die dit levert, ook in Nederland.

Maar waarom ben ik enthousiast over de eetbare zakjes? Het is eigenlijk heel simpel: stel dat je het gebruikt voor water, dan heb je geen plastic meer nodig. Mensen kunnen het zakje opeten, dus je houdt geen afval over. Je kunt dit goed gebruiken voor sportevenementen. Naast water kun je het ook vullen met cocktails (leuk voor feesten en festivals) of sausjes voor bij de BBQ.

Brand blussen met een vaas

Samsung heeft de Fire Vase gelanceerd. Een vaas die in een klap een brand blus als je de vaas erin gooit. Dit heeft te maken met een oplossing die in de vaas zit verwerkt. De vaas ontploft en dooft direct het vuur. Het is een slim idee, omdat een vaas altijd in het zicht en binnen handbereik staat. Het is niet duidelijk of dit ooit verkrijgbaar is in Nederland, maar een product als dit zou een mooie weggever kunnen zijn. En bovendien ook interessant om op een evenement of eventlocatie neer te zetten.

Ben jij onlangs nog toffe innovaties tegenkomen die ook interessant zijn voor evenementen?

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Een stoel of bank op een canvasdoek waar je in kunt zitten

Dit canvasdoek is niet alleen een leuke aankleding voor een evenement. Het verrassende is, dat je bezoekers er ook in kunnen zitten.

Lees verder
toegankelijkheid van evenementen

Vlog: Het is slecht gesteld met de toegankelijkheid van evenementen

Ik val maar met de deur in huis. Veel evenementen zijn slecht toegankelijk voor mensen met een beperking. Gelukkig kunnen organisatoren en locaties het verbeteren met behulp van een nieuw boek.

Lees verder
Instagram hashtags gebruiken

Hoe gebruik je hashtags effectief op Instagram?

Instagram is erg populair. Zet jij het ook al in voor je evenement maar weet je niet hoe je hashtags nou effectief inzet? Er is onderzoek naar gedaan. In deze blog de highlights.

Lees verder

Plaats een reactie