Innovatie gespot: opblaasbare selfies, eetbare zakjes en vuurvazen

27 mei 2019

We hebben weer wat gave innovaties ontdekt. Opblaasbare poppetjes met je eigen gezicht, eetbare zakjes water en vazen waarmee je vuur kan blussen. Wow!

In onze maandelijkse rubriek ‘Innovaties gespot’ delen we gave innovaties die in de toekomst interessant kunnen worden voor evenementen. Ze zijn dus niet altijd al te koop, te huur of gericht op de zakelijke markt.

Een opblaasbare mini-me

Bij Event Inspiration zagen we deze hilarische opblaasbare poppetjes, gebaseerd op je eigen foto. Hoe tof is dat? Het is van 25inch. Je kunt een foto uploaden, een outfit en accessoires kiezen en dan krijg je je selfie opgestuurd. Ook als organisatie kun je dit weggeven aan je bezoekers of medewerkers. Vooraf als uitnodiging of achteraf als bedankje. Met een beetje creativiteit kun je hier hele leuke dingen mee doen en toepassingen voor verzinnen waardoor je de selfies onderdeel maakt van het evenement of fotomoment.

Opblaasbare selfie

Eetbare zakjes water

Jaren geleden las ik al eens dat er eetbare waterzakjes zijn uitgevonden. Eindelijk heb ik nu ook een bedrijf gevonden (Notpla) die dit levert, ook in Nederland.

Maar waarom ben ik enthousiast over de eetbare zakjes? Het is eigenlijk heel simpel: stel dat je het gebruikt voor water, dan heb je geen plastic meer nodig. Mensen kunnen het zakje opeten, dus je houdt geen afval over. Je kunt dit goed gebruiken voor sportevenementen. Naast water kun je het ook vullen met cocktails (leuk voor feesten en festivals) of sausjes voor bij de BBQ.

Brand blussen met een vaas

Samsung heeft de Fire Vase gelanceerd. Een vaas die in een klap een brand blus als je de vaas erin gooit. Dit heeft te maken met een oplossing die in de vaas zit verwerkt. De vaas ontploft en dooft direct het vuur. Het is een slim idee, omdat een vaas altijd in het zicht en binnen handbereik staat. Het is niet duidelijk of dit ooit verkrijgbaar is in Nederland, maar een product als dit zou een mooie weggever kunnen zijn. En bovendien ook interessant om op een evenement of eventlocatie neer te zetten.

Ben jij onlangs nog toffe innovaties tegenkomen die ook interessant zijn voor evenementen?

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Koffie-portretten zijn een ding

Iets alledaags als een kopje koffie veranderen in een stukje kunst. Een creatieve samenwerking zorgt voor een bijzondere beleving voor een divers publiek.

Lees verder
VR marketingactie

Vlog: VR effectief inzetten als marketingactie

Dat je virtual reality (VR) niet als tool moet gebruiken, maar als middel binnen je concept, is op zich niets nieuws. Een mooi voorbeeld hiervan is de Surf Experience die ik op Concert At SEA mocht uitproberen.

Lees verder
online stemmen tools

Laat je publiek online stemmen: 4 tools

Een (kennisdelings)evenement is op z’n best als er tweerichtingsverkeer is. Online stemtools kunnen daarbij een heel handig middel zijn om de mening van het publiek te vragen en de spreker daarop te laten inspelen. Er verschijnen steeds meer handige stemtools die je kunt inzetten. Ik zet er een aantal op een rijtje.

Lees verder

Een reactie plaatsen