Innovatie gespot: opblaasbare selfies, eetbare zakjes en vuurvazen

27 mei 2019

We hebben weer wat gave innovaties ontdekt. Opblaasbare poppetjes met je eigen gezicht, eetbare zakjes water en vazen waarmee je vuur kan blussen. Wow!

In onze maandelijkse rubriek ‘Innovaties gespot’ delen we gave innovaties die in de toekomst interessant kunnen worden voor evenementen. Ze zijn dus niet altijd al te koop, te huur of gericht op de zakelijke markt.

Een opblaasbare mini-me

Bij Event Inspiration zagen we deze hilarische opblaasbare poppetjes, gebaseerd op je eigen foto. Hoe tof is dat? Het is van 25inch. Je kunt een foto uploaden, een outfit en accessoires kiezen en dan krijg je je selfie opgestuurd. Ook als organisatie kun je dit weggeven aan je bezoekers of medewerkers. Vooraf als uitnodiging of achteraf als bedankje. Met een beetje creativiteit kun je hier hele leuke dingen mee doen en toepassingen voor verzinnen waardoor je de selfies onderdeel maakt van het evenement of fotomoment.

Opblaasbare selfie

Eetbare zakjes water

Jaren geleden las ik al eens dat er eetbare waterzakjes zijn uitgevonden. Eindelijk heb ik nu ook een bedrijf gevonden (Notpla) die dit levert, ook in Nederland.

Maar waarom ben ik enthousiast over de eetbare zakjes? Het is eigenlijk heel simpel: stel dat je het gebruikt voor water, dan heb je geen plastic meer nodig. Mensen kunnen het zakje opeten, dus je houdt geen afval over. Je kunt dit goed gebruiken voor sportevenementen. Naast water kun je het ook vullen met cocktails (leuk voor feesten en festivals) of sausjes voor bij de BBQ.

Brand blussen met een vaas

Samsung heeft de Fire Vase gelanceerd. Een vaas die in een klap een brand blus als je de vaas erin gooit. Dit heeft te maken met een oplossing die in de vaas zit verwerkt. De vaas ontploft en dooft direct het vuur. Het is een slim idee, omdat een vaas altijd in het zicht en binnen handbereik staat. Het is niet duidelijk of dit ooit verkrijgbaar is in Nederland, maar een product als dit zou een mooie weggever kunnen zijn. En bovendien ook interessant om op een evenement of eventlocatie neer te zetten.

Ben jij onlangs nog toffe innovaties tegenkomen die ook interessant zijn voor evenementen?

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Bijen redden als bedrijf
Organisatie

Bijen redden op kantoor

Het is geen event goodie, maar wel belangrijk! Je kunt helpen om bijen te redden. Simpelweg door een bijenkast op het dak van je kantoor te plaatsen!

Lees verder
Percussie workshop Locatietour
Entertainment

Een percussie workshop geeft energie en verbindt

Een percussie workshop is een fantastische energizer voor jouw evenement waar iedereen aan mee kan doen. Ik heb het mogen ervaren op de Locatietour. In een kwartier leerden we samba spelen!

Lees verder
Anonieme berichten delen
Organisatie

Confessions: anonieme berichten delen

Wil jij oprechte berichten van bezoekers horen? Laat je inspireren door het mooie project Confessions.

Lees verder

Een reactie plaatsen