Intelligente vloeren

Intelligente vloeren tracken real-time jouw bezoekers

16 maart 2018

Combineer technologie en vloeren en je hebt een geweldig systeem om real-time eventbezoekers te tracken. Intelligente vloeren zijn bijvoorbeeld ideaal voor flow-management.

De Zwitserse startup Eventis heeft de vloeren al ingezet op diverse eventlocaties. Ik las er laatst over op EngineersOnline; wat een geweldig idee. De vloeren zijn in staat om exact te volgen waar mensen lopen. De data kun je bekijken in een dashboard. Met deze informatie kun je veel nuttige dingen doen.

Inspelen op basis van de verzamelde informatie

Door de vloeren kun je exact weten hoeveel bezoekers er op je evenement zijn geweest. Maar je ziet ook hoe mensen exact lopen. Daardoor zie je waar het heel druk is en waar juist rustig. Handig als je gedurende dag bijvoorbeeld nog iets extra onder de aandacht wilt brengen. Dan weet je precies waar je het meeste bereik hebt. Je kunt bij grote congreszalen ook veel beter inzien en communiceren hoeveel stoelen er nog beschikbaar zijn in de zaal.

Het systeem kan ook voorspellingen doen. Ik kan me zo voorstellen dat je tijdens de piek in de ochtend metingen doet en als bijvoorbeeld een groot deel van de mensen in sessies zitten, je wat aanpassingen doet op de vloer.

ROI meten van jouw beursdeelname

De vloeren kun je gebruiken op het hele evenement, maar ook alleen bij een stand. Hoe mooi is het als je na de beurs precies weet hoeveel mensen je stand bezochten, waar ze bleven staan en hoe lang ze bleven staan?

De vloeren kunnen tapijt zijn, maar ook vinyl of hout. Lees meer over de mogelijkheden van de intelligente vloeren op evenementen op myeventis.com.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Eten & Drinken

Koffie-portretten zijn een ding

Iets alledaags als een kopje koffie veranderen in een stukje kunst. Een creatieve samenwerking zorgt voor een bijzondere beleving voor een divers publiek.

Lees verder
hashtag voor je evenement
Organisatie

Interview: een succesvolle #hashtag voor je evenement

Vandaag de dag is de hashtag niet meer weg te denken van bekende social media platformen. Toch bezoek ik nog regelmatig events waar de kracht van een goede hashtag niet wordt benut.

Lees verder
Gadgets & Producten

Salontafeltjes in retrostijl

Heb jij een evenement dat in het tekenstaat van het verleden? Ik vond een paar toffe salontafeltjes dat je je doet herinneren aan de jaren 80.

Lees verder

Een reactie plaatsen