Intelligente wanden

Goodies gespot online: wanden met nuttige functies

18 juni 2018

Wanden kun je veel nuttiger inzetten dankzij deze slimme oplossingen. Praktisch, functioneel of juist om een bepaalde sfeer te creëren.

In onze maandelijkse rubriek ‘goodies gespot’ delen we gave innovaties die in de toekomst interessant kunnen zijn voor evenementen. Ze zijn dus niet altijd direct al te koop of te huur, maar we vinden het vermelden waard!

Gebruik een muur als touch screen

Muren zijn vaak lege vlakken waar meestal weinig mee gedaan wordt. Met geleidende verf kun je een muur omtoveren tot een gigantische touch screen. Deze technologie, Wall++, biedt allerlei mogelijkheden voor een evenement. Je kunt bezoekers iets laten tekenen of ze apparaten laten besturen. Het wordt helemaal interessant als je het combineert met een spelelement.

muur als touchscreen

Van discovloer naar discomuur

Wat je op de vloer kan doen, kan ook op een muur. Met deze lichtpanelen bedek je muren waarmee je je muur omtovert tot een discomuur. Als je dat iets te heftig vindt, dan kun je het ook gewoon een effen kleur geven. Elke kleur die je maar wilt. Aangezien kleuren invloed hebben op het gedrag en humeur van mensen, is het handig om de juiste kleur te kiezen die past bij het evenement of de (sub)sessie.

discomuur

Glaswanden in een seconde transparant maken

Dit is toch een te gekke uitvinding? Stel je een vergader- of subruimte voor met doorzichtige glaswanden. Een sessie begint en met een druk op de knop verandert het transparante glas naar melkglas. Je hebt direct meer privacy en de ruimte oogt veel rustiger. Aan het einde van de sessie, druk je weer op de knop en hop, de glaswanden zijn weer transparant. Superhandig! Ook om aan te geven dat een sessie bijvoorbeeld bezig is of de zaal vol is.

Ben jij nog iets tofs tegengekomen wat past in dit rijtje? Deel het in de reacties.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Wat eventmanagers van bruiloften kunnen leren

Bruiloften worden met heel veel zorg en aandacht georganiseerd. Wat kunnen eventmanagers van zakelijke evenementen daarvan leren?

Lees verder
Eventrailers en containers

4 Trailers en containers voor promotie op locatie

We hebben al eerder over trailers en containers geschreven, maar we zijn meer varianten tegengekomen. We zetten ze daarom voor je op een rij.

Lees verder
Kunstwerk evenement in blacklight

Laat live een kunstwerk maken met blacklight

We schreven eerder dat je een kunstwerk kan laten maken tijdens je evenement. In het donker is dat alleen een beetje lastig. Maar daar is deze blacklight act een oplossing voor!

Lees verder

Plaats een reactie