Netwerkspel bingo

Met bingo veel mensen in korte tijd verbinden

25 april 2019

Op een ontspannen en laagdrempelige manier netwerken met behulp van een bingokaart. Hiermee stel je originele, grappige maar ook serieuze vragen aan elkaar. Ik probeerde het uit!

Je kunt enorm veel mensen met elkaar verbinden in een korte tijd door het spel Verbingo van Blik & Blooz te spelen tijdens een bijeenkomst of evenement.

Laagdrempelig met elkaar in gesprek gaan

Het spel heb ik zelf mogen uitproberen tijdens het netwerken op een bijeenkomst. Iedereen kreeg een bingokaart met allerlei vragen en opdrachten in een vakje in plaats van cijfers. Een voorbeeld van een opdracht is dat je moest handje drukken. Bij elk vakje benader je steeds weer een nieuw persoon. Is je vraag beantwoord of opdracht voldaan, dan vink je het vakje af. Bij een volle kaart heb je Bingo! Of nee, Verbingo!

netwerkspel Verbingo

Circa één kennismaking per minuut

Binnen één ronde van 10 à 15 minuten heb ik ongeveer 16 personen gesproken. En natuurlijk werden de vragen ook aan mij gesteld. Er ontstonden hele leuke gesprekken en na de rondes was het veel makkelijker om even op iemand af te stappen en verder te gaan met de gesprekken. Ook op een onbekend persoon afstappen was nu een stuk makkelijker. Bijvoorbeeld omdat je die ene grappige vraag nog niet aan hem of haar had gesteld.

Breed inzetbaar

Het is voor sommigen moeilijker om een gesprek te starten dan voor anderen, maar met Verbingo is dat nu verleden tijd. Ik vind de vragen zeer geschikt voor teambuilding, voor het leren kennen van nieuwe mensen op een persoonlijke manier. Voor zakelijke evenementen zou je de vragen kunnen laten aanpassen en inzetten voor bijvoorbeeld het evalueren van je evenement, je product of bedrijf of juist om een discussie aan te zwengelen.

Ik ben fan van het offline ontmoeten en dit is een verrassend leuke en laagdrempelige offline ontmoetingsactiviteit.

Heb je meer vragen over mijn ervaringen met dit spel of ben je op zoek naar een ander netwerkspel? Laat je reactie hieronder achter.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

3x Inspiratie van musea en tentoonstellingen

Als eventmanager kun je veel plekken inspiratie vinden voor de inrichting van je evenement of beurs. Kijk bijvoorbeeld eens naar musea en tentoonstellingen. 

Lees verder
Kaasletter

Kaasletter: een typisch Nederlandse variant op de chocoladeletter

Chocoladeletters zijn here to stay. Iedereen vindt het leuk om er een te krijgen. Nou is chocolade onvervangbaar, maar mocht je toch eens iets anders willen geven, dan zijn er tegenwoordig ook kaasletters.

Lees verder

Ultieme gastvrijheid door rekening te houden met dieetwensen

Goed eten op een evenement is belangrijk en draagt bij aan de gastvrijheid. Maar wat doe je eigenlijk met de dieetwensen van bezoekers?

Lees verder

Een reactie plaatsen