Netwerkspel bingo

Met bingo veel mensen in korte tijd verbinden

25 april 2019

Op een ontspannen en laagdrempelige manier netwerken met behulp van een bingokaart. Hiermee stel je originele, grappige maar ook serieuze vragen aan elkaar. Ik probeerde het uit!

Je kunt enorm veel mensen met elkaar verbinden in een korte tijd door het spel Verbingo van Blik & Blooz te spelen tijdens een bijeenkomst of evenement.

Laagdrempelig met elkaar in gesprek gaan

Het spel heb ik zelf mogen uitproberen tijdens het netwerken op een bijeenkomst. Iedereen kreeg een bingokaart met allerlei vragen en opdrachten in een vakje in plaats van cijfers. Een voorbeeld van een opdracht is dat je moest handje drukken. Bij elk vakje benader je steeds weer een nieuw persoon. Is je vraag beantwoord of opdracht voldaan, dan vink je het vakje af. Bij een volle kaart heb je Bingo! Of nee, Verbingo!

netwerkspel Verbingo

Circa één kennismaking per minuut

Binnen één ronde van 10 à 15 minuten heb ik ongeveer 16 personen gesproken. En natuurlijk werden de vragen ook aan mij gesteld. Er ontstonden hele leuke gesprekken en na de rondes was het veel makkelijker om even op iemand af te stappen en verder te gaan met de gesprekken. Ook op een onbekend persoon afstappen was nu een stuk makkelijker. Bijvoorbeeld omdat je die ene grappige vraag nog niet aan hem of haar had gesteld.

Breed inzetbaar

Het is voor sommigen moeilijker om een gesprek te starten dan voor anderen, maar met Verbingo is dat nu verleden tijd. Ik vind de vragen zeer geschikt voor teambuilding, voor het leren kennen van nieuwe mensen op een persoonlijke manier. Voor zakelijke evenementen zou je de vragen kunnen laten aanpassen en inzetten voor bijvoorbeeld het evalueren van je evenement, je product of bedrijf of juist om een discussie aan te zwengelen.

Ik ben fan van het offline ontmoeten en dit is een verrassend leuke en laagdrempelige offline ontmoetingsactiviteit.

Heb je meer vragen over mijn ervaringen met dit spel of ben je op zoek naar een ander netwerkspel? Laat je reactie hieronder achter.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

LED-ballen

LED-ballen: sfeervol en interactief

Met deze verlichte LED-ballen creëer je niet alleen een mooie sfeer, ze zijn ook nog interactief. Een handig middel voor grote feesten.

Lees verder

3 Muzikale workshops om mensen te verbinden

Samen muziek maken is leuk. In welke vorm dan ook. Als je een teambuildingsuitje zoekt dat in het teken staat van muziek, bekijk dan deze 3 workshops.

Lees verder

Met Bird wordt presenteren een stuk leuker en eenvoudiger

Zo gebruiksvriendelijk je tegenwoordig een mobieltje of tablet bediend, zo eenvoudig moet het ook zijn om grote schermen te bedienen. Dat kan dan ook met de ‘ring’ BIRD.

Lees verder

Een reactie plaatsen