Voor eventplanners die durven te vernieuwen
Voor eventplanners die durven te vernieuwen

over eventgoodies

Via EventGoodies krijg je het ontwerp dat jouw zakelijke evenement onvergetelijk maakt. Wij helpen je in de voorbereiding met het concept en verbinden je indien nodig met experts voor de uitvoering.

De diensten van EventGoodies zijn niet voor iedereen. Het is voor eventplanners die durven te vernieuwen en impact willen maken met diepgang.

IMPACT MAKEN

We bloggen al een paar jaar over diverse onderwerpen. Gaandeweg kwamen we erachter wat wij écht belangrijk vinden. Natuurlijk, een sterk evenement dat gastvrij is. Maar ook duurzaamheid vinden we belangrijk. Dat krijgt dus extra aandacht op onze website.

Netwerkspel bingo

Met bingo veel mensen in korte tijd verbinden

25 april 2019

Op een ontspannen en laagdrempelige manier netwerken met behulp van een bingokaart. Hiermee stel je originele, grappige maar ook serieuze vragen aan elkaar. Ik probeerde het uit!

Je kunt enorm veel mensen met elkaar verbinden in een korte tijd door het spel Verbingo van Blik & Blooz te spelen tijdens een bijeenkomst of evenement.

Laagdrempelig met elkaar in gesprek gaan

Het spel heb ik zelf mogen uitproberen tijdens het netwerken op een bijeenkomst. Iedereen kreeg een bingokaart met allerlei vragen en opdrachten in een vakje in plaats van cijfers. Een voorbeeld van een opdracht is dat je moest handje drukken. Bij elk vakje benader je steeds weer een nieuw persoon. Is je vraag beantwoord of opdracht voldaan, dan vink je het vakje af. Bij een volle kaart heb je Bingo! Of nee, Verbingo!

netwerkspel Verbingo

Circa één kennismaking per minuut

Binnen één ronde van 10 à 15 minuten heb ik ongeveer 16 personen gesproken. En natuurlijk werden de vragen ook aan mij gesteld. Er ontstonden hele leuke gesprekken en na de rondes was het veel makkelijker om even op iemand af te stappen en verder te gaan met de gesprekken. Ook op een onbekend persoon afstappen was nu een stuk makkelijker. Bijvoorbeeld omdat je die ene grappige vraag nog niet aan hem of haar had gesteld.

Breed inzetbaar

Het is voor sommigen moeilijker om een gesprek te starten dan voor anderen, maar met Verbingo is dat nu verleden tijd. Ik vind de vragen zeer geschikt voor teambuilding, voor het leren kennen van nieuwe mensen op een persoonlijke manier. Voor zakelijke evenementen zou je de vragen kunnen laten aanpassen en inzetten voor bijvoorbeeld het evalueren van je evenement, je product of bedrijf of juist om een discussie aan te zwengelen.

Ik ben fan van het offline ontmoeten en dit is een verrassend leuke en laagdrempelige offline ontmoetingsactiviteit.

Heb je meer vragen over mijn ervaringen met dit spel of ben je op zoek naar een ander netwerkspel? Laat je reactie hieronder achter.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Eten weggooien voorkomen

Hoe voorkom je voedselverspilling op je evenement?

Veel te veel goed voedsel verdwijnt in de vuilnisbak. Niet alleen thuis of in restaurants, maar ook op evenementen. Lees hoe voedselverspilling kunt voorkomen of in ieder geval kunt verminderen.

Lees verder
Netwerken stimuleren: tips van Marja Godvliet

Interview: 3 tips om het netwerken te stimuleren

Bezoekers komen meestal niet alleen naar een evenement om kennis te halen. Netwerken is een waardevol onderdeel van het programma. Hoe help je mensen kennis met elkaar te maken? Marja Godvliet heeft hier veel ervaring mee en geeft 3 tips.

Lees verder
online stemmen tools

Laat je publiek online stemmen: 4 tools

Een (kennisdelings)evenement is op z’n best als er tweerichtingsverkeer is. Online stemtools kunnen daarbij een heel handig middel zijn om de mening van het publiek te vragen en de spreker daarop te laten inspelen. Er verschijnen steeds meer handige stemtools die je kunt inzetten. Ik zet er een aantal op een rijtje.

Lees verder

Plaats een reactie