Milieuvriendelijke ballonnen, glitters en confetti

Milieuvriendelijke glitters, confetti en ballonnen

3 juni 2019

Wil je jouw evenement duurzamer maken? Gelukkig is dat makkelijker dan ooit. In deze blog alternatieven voor onder andere glitters, confetti en ballonnen.

Sfeermakers als ballonnen, confetti en glitter deden je altijd denken aan feestjes. Helaas zijn we er ons steeds meer van bewust dat het ook erg vervuilend is. Het goede nieuws is dat er bedrijven zijn die hier mee aan de slag zijn gegaan en milieuvriendelijke alternatieven bieden.

Afbreekbare ballonnen

Ballonnen zijn erg populair en er worden steeds meer geweldige balloncreaties mee gemaakt. Toen ik over de balloncreaties las, was ik heel enthousiast, maar het voelde ook niet goed dit te promoten. Want ze zijn slecht voor het milieu. Ik besloot het na te vragen bij de ballonartiest. Ze vertelde dat ballonnen tegenwoordig afbreekbaar zijn! Veel mensen weten dat niet. Dus daarom bij deze nog even in de herhaling. Ik ga er vanuit dat elke ballonleverancier dit levert, maar vraag het voor de zekerheid nog even na.

Overigens is het nog steeds geen goed idee om ballonnen los te laten. Afbreekbaar of niet, het vervuilt en dieren kunnen hierin stikken of in verstrengeld raken.

Afbreekbare glitters

Ook glitters zijn gemaakt van plastic. Als je glitters gebruikt voor op je gezicht, op ballonnen of andere producten, dan belandt dat uiteindelijk ook op straat, in de vuilnisbak, in het riool en in de oceaan. Gelukkig zijn er glitters te verkrijgen van afbreekbaar materiaal. Dus ook in dit geval is het gewoon een kwestie van even navragen bij de leverancier wat voor materiaal zij gebruiken.

Afbreekbare confetti

Voor confetti geldt hetzelfde verhaal. Zeker buiten is dit een probleem. Ook al veeg je de boel op na het feest, een deelt waait het weg en blijft vervolgens op straat liggen. Als je echt niet zonder confetti kan, kijk dan eens naar de confetti van echte blaadjes. Dit kun je zonder schuldgevoel in de lucht gooien!

Bladconfetti: confetti van blaadjes

Meer duurzame goodies

Wist je trouwens dat ook papier niet zo duurzaam is als je misschien denkt? Al kies je voor gerecycled papier, er komt best wat water en chemicaliën bij kijken. Een prachtig alternatief hiervoor is steenpapier. En het leuke is: steenpapier is altijd waterproof!

Andere mooie duurzame goodies zijn wasbaar papier, duurzame rietjes en polsbandjes en badges van bloeipapier.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Customized schoenen
Gadgets & Producten

Customized schoenen die je per stuk kan bestellen

Weet je nog dat we laatst schreven over sneakers die je kunt customizen? Een heel tof idee. Bijvoorbeeld voor de crew op een evenement. Het enige nadeel van de schoenen waar ik eerder over schreef is dat de minimale afname 30 stuks is. Maar ik heb andere type sneakers gespot bij Promz.Live die geprint worden en je daarom per stuk kan bestellen, handig!

Lees verder
Kunstwerk evenement in blacklight
Entertainment

Laat live een kunstwerk maken met blacklight

We schreven eerder dat je een kunstwerk kan laten maken tijdens je evenement. In het donker is dat alleen een beetje lastig. Maar daar is deze blacklight act een oplossing voor!

Lees verder
Verborgen theater
Entertainment

Verborgen theater verrast bezoekers

Tijdens je evenement op onverwachte momenten acteurs laten spelen. Een unieke manier om bezoekers te verrassen. Verborgen theater, komt dat zien!

Lees verder

Een reactie plaatsen