Milieuvriendelijke ballonnen, glitters en confetti

Milieuvriendelijke glitters, confetti en ballonnen

3 juni 2019

Wil je jouw evenement duurzamer maken? Gelukkig is dat makkelijker dan ooit. In deze blog alternatieven voor onder andere glitters, confetti en ballonnen.

Sfeermakers als ballonnen, confetti en glitter deden je altijd denken aan feestjes. Helaas zijn we er ons steeds meer van bewust dat het ook erg vervuilend is. Het goede nieuws is dat er bedrijven zijn die hier mee aan de slag zijn gegaan en milieuvriendelijke alternatieven bieden.

Afbreekbare ballonnen

Ballonnen zijn erg populair en er worden steeds meer geweldige balloncreaties mee gemaakt. Toen ik over de balloncreaties las, was ik heel enthousiast, maar het voelde ook niet goed dit te promoten. Want ze zijn slecht voor het milieu. Ik besloot het na te vragen bij de ballonartiest. Ze vertelde dat ballonnen tegenwoordig afbreekbaar zijn. Veel mensen weten dat niet. Dus daarom bij deze nog even in de herhaling. Ik ga er vanuit dat elke ballonleverancier dit levert, maar vraag het voor de zekerheid nog even na.

Overigens is het nog steeds geen goed idee om ballonnen los te laten. Afbreekbaar of niet, het vervuilt en dieren kunnen hierin stikken of in verstrengeld raken.

Je kunt ook kiezen voor look-a-like ballonnen. Dit zijn kunststof ballen van gerecycled materiaal. Ik denk als je daar een gave, grote plafonddecoratie van maakt, dat het best mooi kan zijn!

Afbreekbare glitters

Ook glitters zijn gemaakt van plastic. Als je glitters gebruikt voor op je gezicht, op ballonnen of andere producten, dan belandt dat uiteindelijk ook op straat, in de vuilnisbak, in het riool en in de oceaan. Gelukkig zijn er glitters te verkrijgen van afbreekbaar materiaal. Dus ook in dit geval is het gewoon een kwestie van even navragen bij de leverancier wat voor materiaal zij gebruiken.

Afbreekbare confetti

Voor confetti geldt hetzelfde verhaal. Zeker buiten is dit een probleem. Ook al veeg je de boel op na het feest, een deelt waait het weg en blijft vervolgens op straat liggen. Als je echt niet zonder confetti kan, kijk dan eens naar de confetti van echte blaadjes. Dit kun je zonder schuldgevoel in de lucht gooien!

Bladconfetti: confetti van blaadjes

Meer duurzame goodies

Wist je trouwens dat ook papier niet zo duurzaam is als je misschien denkt? Al kies je voor gerecycled papier, er komt best wat water en chemicaliën bij kijken. Een prachtig alternatief hiervoor is steenpapier. En het leuke is: steenpapier is altijd waterproof!

Andere mooie duurzame goodies zijn wasbaar papier, duurzame rietjes en polsbandjes en badges van bloeipapier.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

LED DJ booth

LED DJ booth: een kleurrijke eyecatcher

Een goede DJ is heel belangrijk, maar het oog wil ook wat. Deze LED DJ booth is een kleurrijke eyecatcher die het feest compleet maakt.

Lees verder

Een ketting als microfoon

Als spreker is het fijn als je je handen vrij hebt en je geen microfoon hoeft vast te houden. DMA Microphones heeft daarvoor een de lijn discreet bedacht; microfoons die amper opvallen. Het mooiste product dat ze hebben, is de microfoon in de vorm van een ketting. 

Lees verder

Face mapping: de nieuwe trend in dans en muziek?

Met face mapping projecteer je de mooiste animaties op iemands gezicht. Zo creër je een spectaculaire optredens en shows.

Lees verder

Plaats een reactie