Netwerkkleed: effectief en ontspannen netwerken

1 maart 2016

Netwerken gaat soms helemaal vanzelf, maar soms hebben mensen een duwtje in de rug nodig. Met het Netwerkkleed op tafel gaat het in ieder geval helemaal goedkomen!

Dit idee is bedacht door Daphne van Mourik en is ontstaan omdat ze vond dat het netwerken veel effectiever kan. Je spreekt soms iemand best lang, terwijl er eigenlijk geen match is. Met het spel Netwerkkleed leer je in één á twee uur op een creatieve manier sneller meerdere mensen kennen en vertelt iedereen kort wie ze zijn, wat ze kunnen betekenen en met wie ze graag in contact komen. Het maakt het netwerken niet alleen effectiever, maar ook wat ontspannender.

netwerkkleed_aantafel

Wat ga je precies doen?

Op het tafelkleed vind je tekeningen van voorwerpen die je normaal op een eettafel kunt verwachten, zoals een bord, bestek en peper & zout. Elk voorwerp is een onderdeel van het spel. Zo begin je met een voorstelrondje als een soort voorgerecht, snijd je een onderwerp aan (in plaats van vlees) en mag je over je zelf opscheppen (in plaats van groente opscheppen). En tijdens het nagerecht worden er contacten gelegd. Elke deelnemer krijgt een ‘doggybag’ mee (zie foto), om alle tips en ideëen te noteren en de visitekaartjes in mee te nemen.

doggybag
De doggybag voor notities en visitekaartjes

Het spelpakket is voor maximaal 8 personen en kun je online kopen voor € 90,-. Houd er wel rekening mee dat er extra kosten bijkomen voor het huren van een gespreksleider. Als je van plan bent het vaker in te zetten, kun je getraind worden zodat je zelf gespreksleider wordt.

Netwerkkleed_pakket
Het spelpakket

Uitproberen?

Wil je het Netwerkkleed eerst zelf uitproberen? Dan kun je aan tafel gaan met Daphne op 30 maart in Den Haag. De bijeenkomst duurt van 9.30 tot 13 uur. Het kost € 40,- en de lunch is inbegrepen. Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Robotarm maakt slow-motion portretten

Goodies gespot online: robotarm maakt portretten

Deze maand in goodies gespot online: een robotarm die slow-motion portretten maakt en een opzetstukje voor een kraan die 98% water bespaart!

Lees verder
Bitterballen voor evenement

Bitterballen: oer-Hollandse guilty pleasure

Bitterballen. Ja daar gaan we echt een heel blog aan wijden, want een oer-Hollandse bitterbal is altijd welkom op een evenement. Een succes, ongeacht doelgroep, thema of locatie.

Lees verder

Je evenement in beeld vanuit de lucht

Met deze drone maak je voortaan de mooiste selfies. Niet alleen van jezelf, maar vooral van je gasten. Deze compacte vliegende camera legt het evenement vast vanuit de lucht!

Lees verder

Een reactie plaatsen