Netwerkkleed: effectief en ontspannen netwerken

1 maart 2016

Netwerken gaat soms helemaal vanzelf, maar soms hebben mensen een duwtje in de rug nodig. Met het Netwerkkleed op tafel gaat het in ieder geval helemaal goedkomen!

Dit idee is bedacht door Daphne van Mourik en is ontstaan omdat ze vond dat het netwerken veel effectiever kan. Je spreekt soms iemand best lang, terwijl er eigenlijk geen match is. Met het spel Netwerkkleed leer je in één á twee uur op een creatieve manier sneller meerdere mensen kennen en vertelt iedereen kort wie ze zijn, wat ze kunnen betekenen en met wie ze graag in contact komen. Het maakt het netwerken niet alleen effectiever, maar ook wat ontspannender.

netwerkkleed_aantafel

Wat ga je precies doen?

Op het tafelkleed vind je tekeningen van voorwerpen die je normaal op een eettafel kunt verwachten, zoals een bord, bestek en peper & zout. Elk voorwerp is een onderdeel van het spel. Zo begin je met een voorstelrondje als een soort voorgerecht, snijd je een onderwerp aan (in plaats van vlees) en mag je over je zelf opscheppen (in plaats van groente opscheppen). En tijdens het nagerecht worden er contacten gelegd. Elke deelnemer krijgt een ‘doggybag’ mee (zie foto), om alle tips en ideëen te noteren en de visitekaartjes in mee te nemen.

doggybag
De doggybag voor notities en visitekaartjes

Het spelpakket is voor maximaal 8 personen en kun je online kopen voor € 90,-. Houd er wel rekening mee dat er extra kosten bijkomen voor het huren van een gespreksleider. Als je van plan bent het vaker in te zetten, kun je getraind worden zodat je zelf gespreksleider wordt.

Netwerkkleed_pakket
Het spelpakket

Uitproberen?

Wil je het Netwerkkleed eerst zelf uitproberen? Dan kun je aan tafel gaan met Daphne op 30 maart in Den Haag. De bijeenkomst duurt van 9.30 tot 13 uur. Het kost € 40,- en de lunch is inbegrepen. Je kunt je aanmelden door een mailtje te sturen.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Locatie- en ruimte-indeling

Interview: tips over het bepalen van een goede ruimte-indeling

Sluit de gekozen locatie en opstelling wel bij jouw evenement? En als je tussendoor het format aanpast, pas je dan ook de opstelling daarop aan? Ik sprak over dit onderwerp met Jan-Jaap In de Maur.

Lees verder
Dancefloor confessions

Dancefloor Confessions: anoniem geheimpjes delen

Een bijzondere act die voor reuring en verbinding kan zorgen op jouw evenement. Bij Dancefloor Confessions delen bezoekers hun grootste geheim.

Lees verder
Verschil sfeervideo en vlog

Het verschil tussen sfeervideo’s en een vlog

Wat is eigenlijk het verschil tussen een sfeervideo en een vlog? En wanneer kies je voor welke vorm? Daar krijg je in deze blog antwoord op.

Lees verder

Een reactie plaatsen