online stemmen tools

Laat je publiek online stemmen: 4 tools

12 januari 2016

Een (kennisdelings)evenement is op z’n best als er tweerichtingsverkeer is. Online stemtools kunnen daarbij een heel handig middel zijn om de mening van het publiek te vragen en de spreker daarop te laten inspelen. Er verschijnen steeds meer handige stemtools die je kunt inzetten. Ik zet er een aantal op een rijtje.

Avint

Vorige week werd de webversie van de stemtool Avint gelanceerd. Deze tool is speciaal voor wat kleinere bijeenkomsten. Bezoekers kunnen online naar een vragenlijst (dus zonder app) om mee te doen. Het werkt via de WiFi op locatie. Als organisator kun je eenvoudig alles inrichten. Je kunt de tool gratis een keer uitproberen voor een evenement met maximaal 20 bezoekers. Voor grotere groepen is er een Pro-versie beschikbaar.

stemtool_avint

BuzzMaster

Met BuzzMaster kan het publiek ook met hun mobieltje verbinden en meedoen zonder een app te hoeven downloaden. Bovendien leggen zij WiFi voor je aan op locatie.

Naast het stellen van vragen, kun je ook inzichtelijk maken waar het publiek bijvoorbeeld woont. Daarnaast kun je een soort brainstorm houden waarbij de resultaten door middel van een WordCloud getoond wordt op het scherm. Zo zie je bijvoorbeeld welke onderwerpen mensen het belangrijkst vinden of welk idee het meest gewaardeerd wordt. Je kunt ook grafieken weergeven met afbeeldingen, zoals het voorbeeld hieronder.

Voorbeeld BuzzMaster

Embraceled

Ook de intelligente armbanden van Embraceled waar ik eerder over schreef bieden de mogelijk om te stemmen. De bezoeker kan simpelweg de armband de kleur te geven die correspondeert met het antwoord waar hij/zij mee eens is.

stemtool_embraceled

PresentersWall

Met de PresentersWall kunnen bezoekers ook eenvoudig met hun mobiel/tablet stemmen of per sms. Het leuke van deze tool is dat je kunt kiezen welke van de resultaten je direct in de slides wilt tonen. Dit product ziet er redelijk uitgebreid uit qua mogelijkheden. Je kunt een mobiele eventpagina aanmaken in je eigen huisstijl met alle belangrijke informatie, de vragen en een evaluatie over het evenement.

PresentersWall

Er zijn vast nog meer tools voor online stemmen. Welke ken of gebruik jij? Deel het hieronder in de reacties!

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Verlichte meubels
Gadgets & Producten

Meubels en verlichting in één!

In december schreef ik over verlichte meubels voor tijdens de feestdagen. Ook de rest van het jaar zijn deze meubels een mooie aanvulling op jouw evenement. Helemaal als je ze zelf van kleur kunt veranderen!

Lees verder
Gadgets & Producten

Maak een gezellige zitplek op jouw stand

Met deze mobiele huiskamers creëer je een gezellige plek waar je rustig de dialoog aan kunt gaan met bezoekers op jouw stand.

Lees verder
Customize schoenen
Gadgets & Producten

Customize schoenen voor de crew

Voortaan maak je de outfits van de standbemanning of eventcrew compleet met bijpassende sneakers. Customize schoenen in jouw huisstijl!

Lees verder

6 gedachten over “Laat je publiek online stemmen: 4 tools”

 1. Ha Samira, er zijn inderdaad meer stemtools.

  Zo bestaat ook VoxVote uit Nederland. Gratis voor 10 events met onbeperkt publiek. Dus al heb je 1000+ man in de zaal, dan betaal je ook niets. Wil je een logo, event export en andere extra’s dan hebben we ook een eenmalige upgrade. De upgrade is gratis voor alle onderwijs en eduactie gerelateerde instanties wereldwijd.
  Zie bv http://www.voxvote.com/NL/offers/domainlist

  Tevens werken we samen met EventOPlanner mocht je VoxVote geintegreerd willen hebben in een event app.

  Veel succes met je blog en Social and More

 2. Hoi Vincent,

  Dank voor je aanvulling. VoxVote kende ik inderdaad nog niet. Goed om te lezen dat mensen het gratis kunnen uitproberen, zelfs voor zulke grote groepen.

  Jij ook veel succes met de app!

 3. Hoi Samira,

  Ook NorthPolls is leuk om te leren kennen. Unieke aan deze tool is de super eenvoudige ‘moderator view’. Een soort remote waarmee je als dagvoorzitter heel eenvoudig de tool via je mobiel kan bedienen op het podium.
  Als je meer wil weten kijk maar eens op: https://northpolls.com/

Een reactie plaatsen