Op bezoek bij RobotsNu voor een ontmoeting met Nao

19 april 2016

Steeds vaker hoor je over robots die ingezet worden in fabrieken of in de zorg. Je kunt ook een robot inzetten op je evenement. Ik ging op bezoek bij RobotsNu om te horen wat de mogelijkheden zijn en om een robot eens in het echt te zien! 

Robots.nu maken robots beschikbaar voor consumenten, de gezondheidszorg én de evenementenbranche. De robot Nao (in de zorg bekend als Zora) is een populaire robot die je kunt inzetten als een soort gastheer op evenementen. Ik was er natuurlijk erg benieuwd naar en ging op bezoek.

Waarvoor kun je Nao inzetten?

Oke, dat dansje was erg gaaf, maar alleen daarvoor zou je een robot waarschijnlijk niet willen inzetten. Waar kun je Nao dan voor inzetten op een evenement?

Eigenlijk is de robot inzetbaar in de hele reis van een eventbezoeker. Dat begint bijvoorbeeld al bij de uitnodiging. Nao kan jouw bezoekers persoonlijk kunnen uitnodigen (daarover lees je binnenkort meer). Op het evenement zelf kan de robot de gasten verwelkomen. En dat is erg leuk als ze eerst al online met hem kennis hebben gemaakt na de uitnodiging. Het verwelkomen kun je zo leuk maken als je zelf wilt. Je kunt hem grapjes laten maken en hem laten inspelen op wat er op dat moment om hem heen gebeurt. En kan de mensen uitleggen waar ze heen moeten voor de garderobe, een drankje of een zaal waar het evenement plaatsvindt.

Ook zou je elders op het evenement een andere robot kunnen inzetten waar mensen terecht kunnen voor vragen. Of hem een opening te laten doen en een lintje door te laten knippen. Om het helemaal af te maken, zet je bij het vertrek ook een robot neer die de bezoekers bedankt voor hun aanwezigheid en wellicht nog een grapje maakt, zodat ze met een glimlach naar huis gaan.

Een robot brengt alle technologie samen

Randall van Poelvoorde, is een van de medewerkers van RobotsNu en geeft regelmatig lezingen over robots. Hij vertelde me tijdens het bezoek onder andere dat een robot een hele mooie manier is om technologie te laten zien en te ervaren. Bij een robot komen alle technologiën die we uit het dagelijks leven kennen en steeds dichterbij komen samen. Denk aan spraakherkenning, beeldherkenning, sensoren en fijne mechanica.

Dus als je een evenement organiseert dat draait om technologie of de toekomst en je je bezoekers een unieke beleving wil bieden, dan is een robot zeker de moeite waard om in te zetten!

robot-interactie

Wil je Randall inhuren als spreker, kijk dan op deze pagina. Om een robot te huren, ga dan naar robotverhuur.nl.

Ook Nao ontmoeten?

Ook eens Nao ontmoeten en meer horen over hoe je een robot kunt inzetten op je evenement? Op 12 september vindt de kick off van EventGoodies Live in CitySense Utrecht. Dus als je nieuwsgierig bent geworden en een aantal toffe ‘goodies’ live wilt bekijken, kom dan ook langs. Kijk voor meer informatie op onze Facebook-pagina of koop direct je ticket bij EventBrite.

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Hangmatten huren

Hangmatten als tropische verrassing

Geef je evenement een ontspannen en tropische uitstraling met kleurrijke en stevige hangmatten. Ideaal om het gesprek op te starten of juist om heerlijk te relaxen. 

Lees verder

Win een customized Triablock

Weet je nog dat we laatst vertelden over de nieuwe Triablock? Als je het een mooi product vond, hebben we goed nieuws: je kunt er een winnen! Helemaal in je eigen huisstijl.

Lees verder
LED-lanyards

Communiceer met je bezoekers met LED-lanyards

Deze nieuwe lanyards van Crowdled zijn verlicht. Niet omdat het zo mooi is, maar vooral omdat het zo nuttig is. Je kunt je bezoekers bijvoorbeeld een seintje geven als er een nieuwe sessie begint.

Lees verder

Een reactie plaatsen