Slimme tools om het netwerken leuker en handiger te maken

9 februari 2016

Er komen steeds meer mogelijkheden om evenementbezoekers leuker, maar vooral ook slimmer te laten netwerken. Vier tools op een rij. 

Embraceled

De armbanden van Embraceled (zie foto hierboven) kun je laten oplichten als twee bezoekers met vergelijkbare kenmerken langs elkaar lopen. Bijvoorbeeld mensen uit een bepaalde sector of een bepaalde functie in het bedrijf. Een leuke en spontane manier om mensen met elkaar in contact te brengen! De armbanden hebben nog meer functionaliteiten. Zo kun je mensen er bijvoorbeeld ook mee laten stemmen of laten weten wanneer er weer een sessie begint.

Shake On

Goodie Spotter Marga deelde laatst al de armbanden van Shake On. Bezoekers dragen deze armband en zodra twee mensen elkaars handen schudden, worden de contactgegevens uitgewisseld. Je gaat aan het einde van de dag niet naar huis  met een stapel visitekaartjes, maar de contactgegevens staan gewoon gelijk in je mobieltje. Erg handig!

Shake-On: slimme armband

Loopd

Als je een stapje verder wilt gaan dan dat mensen contactgegevens uit kunnen wisselen, dan is er nog Loopd. Dat is een soort keycord. Ook hierbij kunnen bezoekers onderling eenvoudig gegevens uitwisselen. Daarnaast krijgen ze ook informatie van standhouders en sprekers van een beurs terwijl ze rondlopen. Middels een app kunnen bezoekers zien waar en wanneer ze met wie ze in gesprek zijn geweest en welke sessies ze zijn bezocht. Een voordeel daarvan is, dat ze bijvoorbeeld aan het eind van de dag bij een borrel kunnen zien wie er aanwezig is die ze ook eerder op de dag hebben gesproken.

loopd_app

 

Networktables

Naast de armbanden en de keycord is er nog een hele andere manier om mensen met elkaar te verbinden. Met Networktables laat je mensen via een website vooraf kiezen op welke stoel en aan welke tafel ze willen zitten bij meetings of brainstorms. Zo kunnen mensen zorgen dat ze met iemand in contact komen die ze graag willen spreken.

networktables

Inspireer anderen en deel dit idee

Share on twitter
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Misschien vind je dit ook interessant

Gadgets & Producten

Wie komt er met vernieuwende badges?

Voor evenementen heb je de meest creatieve producten, maar voor badges lijken we nog even vast te zitten aan de standaard witte naamkaartjes. Of zie ik iets over het hoofd? 

Lees verder
Gadgets & Producten

Interview: ludieke marketing voorafgaande aan je evenement

Een interview met Frank Paats met 3 leuke voorbeelden hoe je guerrilla marketing voorafgaande aan je evenement kunt inzetten.

Lees verder
Gadgets & Producten

SurveyAnyPlace: feedback en data verzamelen op een leuke manier

Worden jouw evaluatieformulieren amper ingevuld? Met SurveyAnyPlace trigger je jouw gasten om op een snelle en leuke manier hun feedback achter te laten. Gewoon tijdens je evenement en in je eigen event-app.

Lees verder

Een reactie plaatsen