FlapIt stimuleert social media interactie

Dit apparaatje is een handige teller voor social media interacties. Zet dit op je stand of evenement om mensen te stimuleren ook online de interactie met jou aan te gaan.

Teller voor social media interacties

Het is zo eenvoudig als het eruit ziet: je zet bijvoorbeeld de FlapIt op je stand om te laten zien hoeveel Facebook-volgers je hebt. Als er iemand op de stand ter plekke je volgt, dan zie je de teller binnen enkele seconden verspringen.

Wat kun je ermee?

Je kunt er dus bijvoorbeeld het aantal volgers laten zien. Zelf vind ik het aantal volgers niet het meest interessante om te weten of te communiceren. Maar je kan er wel een slimme actie aankoppelen. Zomaar een ideetje: stimuleer mensen om je te volgen omdat je bij een bepaald aantal volgers aan het eind van de dag leuke cadeautjes weggeeft of verloot. Na het evenement moet je wel zorgen dat je vervolgens nuttige en goede content deelt op je pagina. Je wil natuurlijk voorkomen dat je nieuwe volgers je direct weer ontvolgen.

Naast het aantal volgers, kun je ook check-ins bijhouden. Dat is al een stuk interessanter en nuttig voor je naamsbekendheid. Stimuleer bezoekers zich in te checken via Swarm (eventueel met een weggever of een korting). Het voordeel hiervan is dat je tijdens het evenement een social media buzz veroorzaakt. Goed voor je naamsbekendheid!

Je kunt de FlapIt aanschaffen via flapit.com. Gebruik je het liever eenmalig, dan kun je het ook huren. Het is nog niet zichtbaar op de site, maar je kunt hiervoor terecht bij wundaba.studio.

Gerelateerde artikelen

Samira is oprichtster van EventGoodies en contentmarketeer. Ze struint het internet en evenementen af om eventplanners te inspireren met de mooiste innovaties en leukste goodies. Evenementen vernieuwen, mensen met elkaar verbinden en echt een geweldige en onvergetelijke dag bezorgen, dat is waar ze voor gaat.

Vragen of opmerkingen?